Soveværelset er et rum, hvor man opholder sig meget. Her sover man, slapper man af og klæder om. Det er samtidig også et meget privat rum, som mange ikke særlig ofte lader gæster træde ind i. Dette betyder, at man også nedprioriterer at indrette soveværelset pænt.

Men det er en skam, for alle rum i huset bør være rare og flotte at være i. Om noget kan man sige, at soveværelset måske nærmest er det sted, som bør være mest behageligt og hyggeligt. En god atmosfære skaber nemlig ro og dermed også et bedre søvnmønster.

Et lækkert sengetæppe

For at skabe denne gavnlige atmosfære i soveværelset kan man fylde det med pynteting, som er med til at understrege den. Nogle af disse ting koster lidt, men de er værd at bruge pengene på, da man får dem tilbage tifold i form af øget komfort.

Et smukt sengetæppe er den første ting, som kan pynte i soveværelset. Ofte er man lidt for doven til at få redt sengen om morgenen. Men en velredt seng gør en stor forskel både visuelt og mentalt. Med et lækkert sengetæppe er man mere tilbøjelig til at få redt sengen hver morgen.

Sminkebord og gardiner

Det næste forslag er mest henvendt til kvindekønnet – eller enhver, som godt kan lide at smukkesere sig om morgenen. Et sminkebord er nemlig både flot og praktisk og vil helt sikkert se godt ud inden i soveværelset. Et sminkebord indeholder typisk både spejl og skuffer.

Gardiner kan også gøre meget. Mange vælger billige, kedelige gardiner til deres hjem, men smukke og elegante gardiner kan faktisk gøre en rigtig stor forskel visuelt. De kan, gennem snit, mønster eller farve, have en afgørende betydning for dynamikken i rummet.

Fokus på sengen

En seng skal ethvert soveværelse selvfølgelig have. Det er her man sover, og derfor et netop dette møbel selve det, der gør, at man kan betegne noget som et soveværelse i første omgang. Men en sen behøver ikke bare at være en seng. Med det rigtige pynt bliver den nemlig til en oase.

Et sengegærde er ikke en ting mange har, men det gør meget for sengens udtryk. Et sengegærde kan tilkøbes, også efter man har haft sengen i længere tid. Derudover kan man gå linen helt ud og skabe en himmelseng. Her skaber man næsten illusionen af at bo på et slot.

Pynt dit soveværelse med én ting af gangen

Det er ikke altid helt omkostningsfrit at indrette og skifte møbler ud. Hvis økonomien stresser dig, så er der masser af ting du kan gøre. Du kan for eksempel spare sammen eller låne penge på kviklanet.dk. Men husk på, at du ikke behøver skifte alting ud på én gang.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.