Når du skal male områder, der er modtagelige overfor fugt, er det vigtigt, at du vælger en maling, der er diffusionsåben. Dette betyder, at for eksempel murværket, kældervæggen eller badeværelsesvæggen kan ånde gennem malingen. På den måde kan væggen slippe af med fugten, og du undgår sætningsskader på din bolig. Brug derfor altid diffusionsåben maling, når du skal male udendørs, i vådrum og i kælderrum.

Når kælderen skal males

Kælderen er et af de rum, der godt kan modtage en del fugt, idet rummet ligger under jordniveau. Du skal derfor altid sikre dig, at den maling, du anvender, er diffusionsåben. I et kælderrum sikrer en diffusionsåben maling, at der ikke trænger fugt ind i din bolig. Den bedste sammenligning med diffusionsåben maling er træningstøj og sportssko, der holder vandet på ydersiden, samtidig med at fugt og sved kan trænge ud fra kroppen.

Men hvilken malingstype skal du så anvende i kælderen? Et godt valg til kældermaling er en silikatmaling. Denne type maling er nemlig det, der kaldes selvkonserverende. Det betyder, at den hæmmer udvikling af skimmelsvamp og andre begroninger. Og netop kælderen er ofte en af de steder, hvor skimmelsvamp har sin begyndelse, inden det spreder sig til resten af huset.

Fremgangsmåde og holdbarhed, når der vælges diffusionsåben maling

Da diffusionsåben maling lyder ganske avanceret, tænker du måske, at det kræver en særlig metode, når der skal males, men der kræves faktisk ingen særlig metode. Du skal ligesom med alt andet maling afrense muren eller væggen samt reparere eventuelle skader. Herefter er det en fordel at anvende en grunder til at forbehandle væg eller mur. Når du skal male med selve malingen, er det en god idé at skaffe et ansigtsværn, da dette foreskrives fra producenternes side. Handsker og sikkerhedsbriller er også en fordel for at beskytte hænder og øjne.

Holdbarheden af en silikatbaseret diffusionsåben maling er længere end andre malingstyper. Holdbarheden afhænger dog af kvaliteten du køber, samt hvor meget slid, sollys, fugt og andre ting, væggen udsættes for. Men generelt set har en silikatbaseret diffusionsåben maling længere holdbarhed grundet den selvkonserverende effekt.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.