Husets tag er ligesom dit ansigts frisurer – hvis det ikke plejes og sættes, så falmer resten af looket en smule. Hvis husets tag er mosbegroet, grønligt og misfarvet, så er det nok ved at være tid til at få det frisket lidt op med en tagrens.

Tagrens hjælper ikke bare på husets udseende, men gør faktisk også, at taget holder bedre og længere. Det danske vejr er jo meget omskifteligt. Der er stor forskel på vinter, forår, efterår og sommer, og det er noget der virkelig kan slide på et tag. Vi går fra vind og regn til sol og UV-bestråling. Taget bliver udsat for det hele, og er på den måde noget af det mest udsatte på bygningen. Derfor er det også vigtigt at passe godt på det.

En tagrens kan foretages af fagmænd eller privat, men fagfolkene vil ofte have det bedste udstyr, som skaber bedre resultater på lang sigt.

Hvornår skal taget renses

Arkitekter og bygherrer bliver ved med at udvide repertoiret af muligheder, når det kommer til tagtyper, og det er ikke alle tagtyper, hvor en tagrens kan betale sig. Formålet med en tagrens skal jo være at det skal komme til at ligne et helt nykøbt tag samt få det til at holde i lang tid.

Hvis taget er af ældre dato, hvilket vil sige ældre end 15 år, så kan det være, at der er begyndt at forekomme revner og slitage, som en tagrens ikke kan udbedre, og så skal man nok spare op til et nyt tag fremfor at rense.

Hvis taget er mosbegroet og antager en grønlig farve grundet alger, så er det tid til en tagrens, og her vil en fagmand ofte kunne komme med nogle forslag til, hvor omfattende rensningen bør være.

Det samme gør sig gældende, hvis taget er gået fra den originalt anlagte farve til en mere mat, grumset grå farve.

Hvordan foretages en rensning og hvor dyrt er det

En tagrens kan kræve forskellige tilgange, alt efter hvilket materiale dit tag er lavet af. Fagfolkene vil ofte gennemgå taget til at begynde med, for at undersøge det i forhold til skader og defekter.

Herefter følger en højtryksspuling, som frigør blade, alger og den slags. Så følger en efterbehandling med desinficering, algebehandling eller tagmaling.

Prisen på en tagrens ligger mellem 5000-1000 kroner alt efter hvem der foretager rensningen, hvor stort et område, der skal renses og hvordan tagets tilstand her.

Det er altid smart at kontakte en række tagrensningsfirmaer som Nanostone.dk og andre, inden du vælger at takke ja til et tilbud. Du vil nemlig kunne sammenligne de forskellige fagfolks vurderinger og priser, og dermed få den bedste service til den bedste pris.

Langt de fleste steder giver gratis tilbud på den slags tagrens, så det er en god anledning til at få tjekket sit tag og undersøgt om en tagrens overhovedet er nødvendig.

Med ovenstående råd i bagtankerne, bør du være klædt godt på, til at tage en snak med nogle fagfolk om en tagrens og sikre dig et skinnende udseende til dit hjem.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.