En ejerlejlighed har som regel kostet rigtig mange penge, og derfor har man selvfølgelig et ønske om at passe godt på den. Udover den dyre pris er ejerlejligheden også ens base og hjem. Dette er ligeledes en god grund til netop at passe og pleje boligen. Når man ejer frem for lejer, står man selv for at istandsætte boligen og holde den pæn. Dette er for nogle en smal sag, da de ikke har noget imod at svinge hammeren og malerpenslen. For andre kan det dog være en sværere opgave at varetage. Du får i denne artikel fire tips til at holde din ejerlejlighed præsentabel og flot – uanset om du besidder evner som handyman eller ej.

Nyt køkken, nyt liv

Ønsker du at give din ejerlejlighed nyt liv, vil et nyt køkken være en yderst god idé. Køkkenet anvendes flere timer i løbet af ugen, og derfor gælder det om at føle sig godt tilpas deri. Har du mod på selv at smøre ærmerne op, vil du sagtens kunne implementere et nyt køkken selv for billige penge. Dog kan du ligeledes finde fagmænd til attraktive priser, som opsætter køkkenet for dig i stedet. Uanset hvad vil et nyt køkken gøre underværker for ejerlejligheden, ligesom det vil gøre madlavningen sjovere i hverdagen.

Få hjælp til arbejde i højderne

Ejer man en ejerlejlighed på 5. sal, kan det være svært at varetage mange vedligeholdelsesopgaver selv. Sikkerhed og det korrekte udstyr er vigtigt i sådanne højder, og man bør derfor sjældent kaste sig ud i opgaverne selv. Her kan man i stedet få hjælp til opgaverne via rope access. Rope access dækker over arbejde, der foretages gennem rebadgang, hvilket især er brugbart til arbejde i højder. Har du brug for behandling af facader præget af alger eller pudsning af beskidte vinduer, vil et firma med rope access altså være ideelt.

Slib gulvene og skab nyt udtryk

Gulvene slides hver eneste dag, da de trædes på konstant. Dette giver gulvene sjæl og charme, men efterhånden kan især trægulve se grimme og slidte ud. Har din ejerlejlighed trægulve, vil en gulvafslibning uden tvivl gøre boligen flot. Det er typisk tid til en slibning, når gulvene er meget ridsede, eller lakken er slidt af. Her kan du selv kaste dig ud i projektet med en stor valse- eller båndslibemaskine, slibebånd med forskellige korn samt slibeolie, hvis gulvet er malet eller lakeret. Slibebåndet bør gå fra grov til fin med cirka 16-100 korn.

Haven er første og sidste indtryk

En have er det første og sidste, man ser ved en bolig. Derfor er det særdeles vigtigt at have en flot have, som kan repræsentere ejerlejligheden. Deler du forhave eller baghave med lejlighedens yderligere ejere, skal forskellige kompromiser selvfølgelig indgås. Det er vigtigt, at alle føler sig hørt, så alle kan få glæde og gavn af haven. Implementer gerne en lækker grill, hyggelige lyskæder samt komfortable borde og stole, så haven kan anvendes. Derudover kan du gøre haven flot med farverige blomster, grønne buske og dekorative sten.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.