Er du boligejer, så er det super vigtigt at have en husforsikring. Det kan nemlig sagtens ske noget uventet som laver skader på huset. En husforsikring dækker ofte skader på huset, der opstår ved udefrakommende faktorer. Det betyder at den fx gerne dækker ved brand, frost, sne, storm og vandskader.

Mange husforsikringer dækker også skader opstået ved hærværk eller indbrud. Der er altså ingen grund til ikke at have en husforsikring. Forsikringen dækker, når skaderne kommer uventet – for eksempel ved en stor storm eller et indbrud. Det betyder altså at husforsikringen i mange tilfælde ikke dækker, hvis skaderne skyldes dårlig vedligeholdelse af huset.

Gammelt bliver erstattet med nyt

Husets stand og de dele der eventuelt går i stykker under en storm, har dog indflydelse på hvor meget forsikringen dækker. Det der er lidt anderledes ved en husforsikring sammenlignet med andre forsikringer er, at den dækker det gamle med noget nyt. Det vil sige at det gamle der er gået i stykker grundet storm eller vandskade bliver erstattet med noget nyt. I modsætning til mange andre forsikringer, hvor man får den pågældende ting værdisat og derved får udbetalt fra forsikringen, hvad den er værd lige nu og her.

Inkluderer ofte brand- og ansvarsforsikring

En husforsikring inkluderer ofte også en ansvars- og brandforsikring. Det betyder at ved eventuelt opstået brand eller lynnedslag, så vil du også være dækket. I forhold til ansvarsforsikring så dækker den erstatninger, der skyldes huset. Det betyder at du er dækket hvis en tagsten falder ned fra dit hus og gør personskade. Ansvarsforsikringen dækker nu de eventuelle omkostninger ved skaden på den uheldige. Derudover dækker den også udgifter ved eventuelle retssager, da du igennem den har retshjælpsforsikring. Så lægger du sag an mod en sjusket håndværker kan du både få retshjælp og nogle af omkostninger dækket gennem din husforsikring.

Priser og dækning kan variere

Der er flere ting end blot huset, som er dækket af husforsikringen. Din carport, skur, garage etc. Er også dækket, i så fald de sidder sammen med huset. Hvis du har fået det skrevet ind i forsikringspolicen dækker husforsikringen faktisk ofte også skure og carporte, som ikke er forbundet med huset. Den dækker også alt hvad der anses for at være fast inventar i huset. Dette inkluderer altså hårde hvidevare såsom opvaskemaskine, vaskemaskine, køleskab osv. Prisen på en husforsikring bestemmes ofte ud fra mange forskellige parametre. Blandt andet hvor din bopæl er placeret henne, husets størrelse, husets stand, husets materialevalg og konstruktion samt om du har andre forsikringer ved samme selskab. Det kan nemlig ofte betale sig at samle dem et sted for en mere fordelagtig pris. Læs om husforsikring hos lånekassen.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.