Har du en markise i hjemmet eller i din restaurant, så kender du sikkert til den udfordring, at der samler sig meget skidt og snavs ovenpå den, og det kan være svært at nå derop for at fjerne det med det samme. Vi guider dig derfor igennem, hvordan du bedst muligt kan få renset din markise, så du kan nyde godt af den hver eneste sommer, og undgå, at den bliver grim og slidt at se på.

Hvad er en markise?

Hvis du endnu ikke har skiftet bekendtskab med en markise eller bare undrer dig over navnet, så kommer vi her med forklaringen. En markise er et franskinspireret ord, som definerer en skærm, der fungerer som solafskærmning på din terrasse. Når du ikke bruger den, kan du rulle den op via en stang eller med en fjernbetjening, så den ikke tager skade af vind og vejr. Markisen skygger og sænker dermed temperaturen i det område, som den dækker over, og derfor har mange hjem allerede en markise på terrassen.

Der findes et væld af forskellige muligheder, når det kommer til markiser. For i takt med teknologiens udvikling, er det blevet muligt at få en fjernstyret markise, så du slipper for selv at rulle den ind og ud. Du kan også få markiser, der er vandtætte, eller som bliver mindre beskidte med tiden. Det hele koster selvfølgelig lidt ekstra, men har du et rimeligt budget til din markise, så kan du købe dig til disse fordele, der kan gøre det en smule nemmere og mere praktisk for dig at have en markise.

Rengøring

Skal du rengøre din markise, hvilket normalt gøres efter et par sæsoner, så er det meget lige til. Du kan gøre det på flere måder, og du kan blandt andet bruge en blød børste, der også skåner markisen. Brug den sammen med din haveslange, hvis den kræver lidt ekstra kraft til at få skyllet snavs væk. Den sidste mulighed er at gøre brug af en mild sæbe og herefter anvende børsen til at fjerne det sidste. Sæben går nemlig ind og opløser meget skidt og snavs, hvilket gør det lettere at fjerne. Lad altid din markise tørre, efter du har gjort den ren, ved ikke at rulle den ind med det samme.

Køb dig til en ren markise

Skal du investere i en ny markise, så kan du gøre dig selv den tjeneste at købe en markise, der næsten ikke kræver rengøring. Du kan nemlig finde markiser på markedet, der har en dug, som er mere afvisende over for snavs og smuds, end hvad de traditionelle er. Det betyder, at du slipper for rengøring, samtidig med at din markise vil se pæn ud år efter år. Gå efter en markise, der er nanobehandlet og teflonbelagt, hvis du vil undgå at skulle bruge tid på at rengøre markisen. Netop disse to teknikker sørger for, at din markise får nogle unikke egenskaber, der medvirker til en ren markise i meget længere tid. Det er selvfølgelig en god idé at tjekke den en gang hvert halve år, da du aldrig helt kan undgå lidt snavs hist og her.

Kilde: Markiseeksperten.dk.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.