Det er ikke alle, der har det største økonomiske rådighedsbeløb, når det kommer til indretning af hjemmet. Det kan være, at økonomien er midlertidig utilstrækkelig i form af studietid eller arbejdsløshed. Det kan også være, at man vælger at prioritere sine penge på noget andet end møbler og indretning. Uanset hvad kan man sagtens indrette sit hjem flot og hyggeligt – også selvom man indretter det på budget. Det behøver nemlig ikke at koste kassen at få gjort sin bolig rigtig flot. Dette kan du læse mere om her, hvor du får gode råd til, hvordan du netop indretter hjemmet til en billig pris.

Køb brugt – og få flotte møbler

I dag er det yderst in at gå på loppemarkeder, genbrugsstationer, lagersalg og lignende. Her køber man møbler, som tidligere har været anvendt – og du køber selvfølgelig møblerne til en slik af nyprisen. Dette er genialt, da det både er godt for miljøet og for din pengepung. Selvom du køber møblerne brugt, betyder det ikke, at du får grimme og slidte møbler. Størstedelen af møblerne er i god stand og ser dermed særdeles flotte ud.

Ønsker du at købe brugte møbler, hvor standen heraf er det vigtigste, kan du vælge at købe dem hos forhandlere, der netop har specialiseret sig i gensalg af brugte møbler. Her istandsættes møblerne inden salg, hvilket betyder, at du er sikker på at få møbler af god kvalitet. 3R Kontor er en sådan forhandler, hvor du får et bredt udvalg af hæve/sænkeborde, stole, lamper og meget andet.

Lav møblerne eller små detaljer selv

Et andet projekt, der virkelig er populært i dag, er gør-det-selv-projekter. Her kan du bruge dine kreative evner til at kreere møbler eller små detaljer til dit hjem. Dette er selvfølgelig sjovt og udfordrende samt giver personlige tilføjelser til hjemmet. Derudover er det også en billig måde at indrette på, da projekterne typisk er billigere end at købe tingene fra ny af.

Du kan lave gør-det-selv-projekter såsom sengegavle, vægbilleder, tæpper, fade, smykkeskrin, senge, tørrestativer og meget andet. Mulighederne er uendelige, og det er altså både små og store projekter, du kan give dig i kast med.

Lav små og billige ændringer

Ønsker du at forny hjemmet, uden at det koster det helt store, har du igen masser af muligheder. Ved blot at lave få justeringer får boligen et helt nyt indtryk. Dette giver indretningen et nyt og anderledes touch. Her kan du f.eks. udskifte betrækket på boligens puder. Puderne i sengen, sofaen, lænestolen og bænken har faktisk en stor betydning for rummets udtryk, og derfor vil en udskiftning af dette gøre underværker. Og så er pudebetræk billige at købe.

En anden måde at forny hjemmet på er ved at male en eller flere vægge. Det har været moderne længe med farvede vægge, og det er det fortsat. Sving derfor malerpenslen og skab dynamik i hjemmet ved at bryde de hvide farver. Rummet får en helt anden dybde, når en eller to vægge er af en anden farve end hvid. Vælg gerne farver såsom mørkeblå, flaskegrøn, grå eller lys pink.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.