Bor du i et lille hjem på ganske få kvadratmeter? Der er ingen tvivl om, at du således bør gøre dig nogle grundige overvejelser, inden du giver dig i kast med indretningen, og at det derfor kræver en smule mere af dig – særligt hvis du gerne vil have lejligheden til at føles større, end den reelt set er. Dog er du garanteret et rigtig godt resultat, når du først ved, hvilke tips du skal følge i forhold til indretningen af en mindre lejlighed. Læs med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en række brugbare tricks.

Vælg de naturlige og lyse farver i din indretning

Det skal først og fremmest siges, at på trods af at din bolig er lille, kan du sagtens få den indrettet på en hensigtsmæssig måde, der vil gøre, at den føles både lys og let. Det kræver blot, at du følger disse simple råd. Først bør du gå efter nogle naturlige og lyse farver i indretningen, da det er med til at skabe en rolig atmosfære, og så bør du lade disse enkle farver være den røde tråd, i forhold til de møbler du vælger. Herudover er det en god idé at tænke i alternative løsninger, når det kommer til opbevaring. Udnyt for eksempel pladsen under din seng til skuffer, hvor du kan opbevare alt fra håndklæder og sengetøj til tøj og sko.

Invester i møbler og boliginteriør med flere formål

Når man bor på ganske få kvadratmeter, er det generelt en god idé at tænke lidt kreativt, hvis du vil opnå smarte opbevaringsløsninger. Det handler derfor om at købe møbler og interiør med flere formål, såsom ved at investere i kurve, som du både kan bruge til dit beskidte vasketøj og som et lille kaffebord, når du sætter en træplade ovenpå. Det smarte ved kurve er desuden, at de er meget lette, og det er generelt et tip, du bør følge, når du skal indrette en lille bolig. Enkle møbler, der har slanke ben, skaber nemlig en lethed i indretningen, og herudover kan de nemmere flyttes rundt, såfremt du ønsker et nyt udtryk i din lejlighed på et senere tidspunkt.

Opdel din lejlighed i flere rum med en reol uden bagbeklædning

Det er desuden en god idé at opdele lejligheden i flere mindre rum, når man bor småt. Det kan du for eksempel gøre ved at anvende en reol uden bagbeklædning som rumdeler, og du får således mulighed for at udnytte rummet mest muligt. En reol vil du desuden kunne bruge til at opbevare dit tøj, så du slipper for at skulle have et tungt og stort tøjskab til at stå. Det fylder utroligt meget i et lille rum, hvorfor det altid kan anbefales, at du vælger en mere simpel løsning. I den forbindelse kan du også vælge at investere i et let tøjstativ, hvor du hænger det tøj, du bruger mest. Dette skaber et let udtryk i din lejlighed samtidig med, at det giver dig et godt overblik over dit tøj.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.