De fleste boligejere ved, at det er nødvendigt med renovering af boligen fra tid til anden. Det kan være i forbindelse med en omfattende og gennemgribende renovering eller ved løbende vedligeholdelse, som ingen boligejer helt kommer udenom. Uanset årsag så kan der være mange måder hvorpå miljøet kan indtænkes i renoveringen. Dette gøre gennem bæredygtig renovering, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Hvordan renoverer man bæredygtigt?

Man renoverer helt konkret bæredygtigt, når man efter renoveringen har et lavere energiforbrug end før renoveringen. Dette kan faktisk gøre sig gældende på selv små forbedringer. Et lavere energiforbrug vil nedbringe udledningen af CO2 og dermed skåne miljøet. Der kan være mange måder at gøre dette på og hvis du skal i gang med en større renovering kan det være en god idé at konsultere en byggerådgiver allerede når renoveringen planlægges, for at få de mest bæredygtige løsninger med, alle de steder hvor det kan lade sig gøre og giver mening for dig.

Konkrete eksempler på bæredygtig renovering

For at nedbringe energiforbruget i en bolig, vil man typisk kigge på varmekilden i huset, da denne kan være en stor miljøsynder. Især når der er tale om opvarmning via kilder der anvender fossile brændstoffer som fx oliefyr. I stedet kan man vælge at anvende el, fjernvarme, varmepumpe eller lignende. Det handler også meget om hvilken type bolig du ejer i forhold til hvad der er muligt. Ligeledes kan energiforbruget nedbringes ved at isolere bedre i både gulve, vægge og loft. Ved en gennemgribende renovering vil man typisk isolere bedre ud til tag og i vægge ved at nedrive fuldstændig og bygge op fra ny med osb plader og gips i det sidste lag. Man kan ligeledes vælge at udskifte vinduer og døre til udgaver der er bedre og mere tætte. Et andet eksempel på bæredygtig renovering er omlægning til solceller som vil nedbringe elforbruget til mere ren energi via solen.

Til glæde for miljø og pengepung

Bæredygtig renovering er en gave for miljøet. Dog virker det ikke altid af meget i det store regnestykke. Det kan derfor være svært at finde incitament til at gå i gang med det, da de bæredygtige løsninger fortsat er de dyreste på markedet. Her skal man dog ikke tænke kortsigtet. Jo flere der vælger grøn omstilling, jo flere vil komme med på sigt. I forhold til det økonomiske, kan der være tale om en langsigtet investering. Nok er det dyrere nu og her, men på sigt opnår du store besparelser fx på varmeregningen.

Indhent priser på materialer online og i butik

For at få de bedste priser på materialer bør du lave prissammenligninger. Find ud af hvad du skal bruge og undersøg priserne i butik. Gå herefter på internettet for at finde tilbud. Ofte er de lokale byggemarkeder villige til at matche de priser der findes online. Når du søger efter priser online kan du også få en idé om prisleje på materialerne, hvilket er en fordel allerede i planlægningsfasen af renoveringen.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.