Livet har en ende, og vi mennesker har kun én.

Derfor er det vigtigt at vi værner om livet og udviser forståelse for at det har en slutningen, og at denne slutning ikke kun har konsekvenser for dig, men i høj grad også alle dine nærmeste.

Nu tænker du muligvis som læser af dette: ”Hvad har det med mig at gøre? Jeg lever længe endnu!”.

Og ja, selvfølgelig gør du det – men hvis nu noget uventet sker, ved du så hvilke konsekvenser det har for dig, familien og vennerne, hvis der ikke er taget en række valg forinden teater-gardinerne falder i og lyset på scenen slukker?

Ta´ tørnen med testamentet – undgå splid

Lad os antage at du er en gængs borger i en helt almen dansk by som Odense. Her har du levet i en lækker bolig som du har kaldt ”hjem” de sidste mange år. En dag, efter du lægger dig til at sove, vågner du ikke op igen.

Du kunne forud for dette have kontaktet nogen og fundet ud af hvordan man får lavet et testamente i Odense. Du kunne have ringet til specialisterne og fået det hele afviklet på forhånd.

Men lad os antage dette ikke skete. Der er altid tid til at få det gjort i næste uge, lige indtil der ikke er mere tid tilbage.

Her er konsekvenserne

Hvis du ikke har lavet et testamente, så bestemmer arveloven hvem der er dine arvinger. Det betyder at selv hvis du altid har sagt din bedste ven Gerda skal have din samling af dyrt sølv, så hun kan sælge det og købe noget fedt til sine børn, så er der ingen og intet der kan standse dine forældre fra at give samlingen til onkel Knud. Han bør have det, og ikke en dame de ikke kender ret godt.

Har du ikke lavet et testamente, har du ingen indflydelse på hvem der får en stor del af din arv, lige fra genstande til monetære resurser. Dette inkluderer din bolig, hvis den står i dit navn og dit dødsbo – der inkluderer alle de ejendele, værdier og gæld, som en person har, når de går bort.

Det er let at forestille sig hvor hurtigt diskussioner og splid kan opstå i en familie, på sådanne grundlag – måske ville din søster gerne arve et sengetæppe i har lavet sammen som børn? Måske vil du hellere have at alle pengene på din bank bliver doneret til et godt formål, frem for givet til din allerede rige halvbror?

Hvorvidt du selv får ret til at bestemmer hvad der sker med dine ting og dit dødsbo efter du er borte, ligger i dine hænder, og selvom det ikke er sjovt at tænke på, er det vigtigt at tænke på.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.