Spo1

I dag skal vi kigge på, hvad der definerer en choice conjoint analyse, hvordan man foretager analysen, og hvad man kan bruge analysen til. Der er på fagsprog tale om en trade-off-metode, som vil kunne gavne mange virksomheder. Lad os gå direkte til sagen.

Hvad er en choice conjoint analyse?

En choice conjoint analyse er en analysemetode, der er værd at sætte fokus på, når man skal vælge mellem to eller flere produktkombinationer. Du kan med denne analysemetode finde svar på flere af dine ubesvarede spørgsmål vedr. et produkt. Såfremt du er i tvivl om, hvilke egenskaber produktet skal besidde, eller hvad produktet skal koste, så vil det være mere end oplagt at lave en analyse.

Choice conjoint analysen gør det muligt at vurdere produktet som helhed og giver dig dermed et bedre beslutningsgrundlag. Du kan drage nytte af at kende til den omtalte analysemetode, hvis du arbejder med produktudvikling og innovation i netop din virksomhed.

Hvad kan jeg bruge analysen til?

Der er ingen grund til at spilde værdifuld tid, så det første du skal finde ud af er, om du kan få glæde af denne type analyse. Det kan du med al sandsynlighed, men vi vil alligevel gerne fortælle dig om, hvad analysen kan bruges til, før du træffer et valg.

  • Optimal sammensætning af produktparametre – Foretager du en grundig analyse, kan du blive klogere på den optimale sammensætning af produktparametre. Det bør være i din interesse, da de forskellige parametre som pris, egenskaber og emballage har stor betydning for dit kommende salg.
  • Markedssimulator – Du kan med en choice conjoint analyse skabe en markedssimulator, som kan bruges til at simulere en række scenarier. Det er eksempelvis muligt at komme med et kvalificeret bud på, hvad der vil ske, hvis konkurrenterne justerer deres priser.

contribution.dk er hjemmesiden, du skal besøge, hvis du vil vide mere om, hvad man skal gøre for at få maksimal glæde af den omtalte analysemetode. Contribution ApS yder rådgivning i prissætning, produktudvikling, innovation og meget andet, så tøv ikke med at kontakte dem, hvis du har brug for en hjælpende hånd. Den erfarne virksomhed kan introducere dig for de forskellige analysemetoder og desuden bistå med gode råd.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.