Når du skal have lagt nyt tag, kan der opstå et stort spørgsmål om, hvilken type af tag du skal vælge. Skal det være et klassisk tegltag, eller overvejer du måske et Decra tag? I denne artikel kan du læse om, hvornår man skal vælge hvad, og hvilke fordele og ulemper, der er ved Decra tag.

Udskift tegltaget med et Decra tag

Hvis du i mange år har haft tegltag, og det er ved at være tid til at udskifte taget, kan du i første omgang tænke, at du bare skal have et tag magen til det gamle. Men udviklingen har været meget stor inden for taglægning, og i dag findes der en løsning, der er rigtig smart. Ja, faktisk bør man i næsten alle tilfælde vælge et Decra tag frem for et tegltag.

Et Decra tag er et tag, der er fremstillet af stålplader, så det ligner et rigtigt tegltag. Til gengæld får du et tag, der koster under halv pris af et tilsvarende tegltag. Decra tag er derfor en økonomisk smart løsning, når der skal nyt tag på huset.

Kan det gamle tag bruges som undertag?

En af de ting, der er rigtig smart ved Decra tag, er, at du kan lægge et Decra tag direkte ovenpå dit eksisterende tegltag. Hvis dit eksisterende tegltag ikke har råd eller skader, og din tagkonstruktion er sund, så kan dit tegltag uden problemer bære et Decra tag ovenpå. Dette skyldes en væsentlig lavere vægt.

Når det gamle tag kan bruges som undertag tager det ca. 8-10 arbejdsdage at lægge 160 kvm tag. — Sammenlignet med et tegltag, der tager op til 30 arbejdsdage at lægge, så sparer du altså både penge på selve taget og på håndværkerne.

– Kilde

Hvad koster et Decra tag?

Når dit gamle tag kan bruges som undertag, kan du få et Decra tag til mellem 800 og 1.000 kr. pr. kvm. nogen gange mindre. Hvis det eksisterende tag derimod ikke kan bruges som undertag, skal du forvente en meromkostning på mellem 600 og 800 kr. pr. kvm, da det gamle tag skal pilles ned osv. Uanset hvad får du et billigere tag i forhold til et traditionelt tegltag.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.