Går du og overvejer, hvorvidt det kan give mening at udskifte dørene i hjemmet med skydedøre? Så er du ikke den eneste. Tusindvis af danskere har i løbet af det seneste år valgt skydedøre som en løsning i deres eget hjem, og det er ikke helt uden grund.

Vælger man skydedøre af høj kvalitet, kan det være med til at sikre et mere moderne udtryk til hjemmet. Men måske endnu mere vigtigt kan kvalitetsskydedøre være mere lydisolerende, bredere end almindelige døre, og så optager de mindre plads i hjemmet end en konventionel dør.

Men skydedøre er bare heller ikke lige til. Der er forskel på kvaliteten, og er man ikke opmærksom, kan man hurtigt komme til at vælge en skydedør, der er svær at montere, larmende, og som har svært ved at lukke helt til.

Derfor får du her et par gode råd til, hvad der definerer den perfekte skydedør til hjemmet.

– Lang garanti er essentielt

Hvad end man køber skydedøre, værktøj eller noget helt andet, så er garantien på produktet et godt udtryk for kvaliteten af selvsamme produkt. Jo længere garanti, jo mere tror producenten på kvaliteten af deres skydedøre, og dermed kan du også godt tro på det. Hvis det viser sig, at der alligevel skulle være fejl på døren, så er det selvfølgelig dækket ind under produktgarantien.

Et eksempel på sådan en virksomhed er Eclisse. De tilbyder 12 års produktgaranti på deres skydedøre. Det gør de, fordi de føler sig sikre nok på, at kvaliteten af deres produkter bare er i orden.

– Nem service er rart at have in mente

Vælger man en indbygget skydedør, så er det vigtigt, at man undersøger, hvor nemt det vil være at servicere den i tilfælde af, at det skulle blive nødvendigt. En indbygget skydedør er, som navnet antyder, indbygget i væggen.

Det er smart, fordi den på den måde kan forsvinde ind i væggen, og dermed fylde praktisk talt ingenting, når døren står åben. Men det gør det også en anelse problematisk at servicere, hvis ikke der er taget højde for det i designet og monteringen af skydedøren.

Undersøg derfor inden da, hvordan det kommer til at foregå, hvis det bliver nødvendigt at servicere dørene. Ideelt set skulle det kunne gøres uden, at der skal laves huller eller på anden måde laves skader på væggen, som skydedøren glider ind i.

– Gode materialer

Endelig skal den perfekte skydedør til dit hjem være bygget i gode og holdbare materialer, som samtidig passer ind i dit hjem rent æstetisk. Det kan ikke nytte noget, at man vælger en billig skydedør, der falder fra hinanden, når man kigger på den. Ligeledes går det heller ikke, at man ikke er tilfreds med udseendet på skydedøren – man skal trods alt se på den i de næste mange år.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.