Få et langt bedre og sundere indeklima ved at anvende disse 4 simple råd.

Mange glemmer at tænke over deres indeklima, men det kan faktisk være rigtig godt at gøre, da et sundt indeklima ofte betyder større velvære. Ens hjem er ens frirum – det er der, hvor man skal kunne slappe af og restituere.

Et usundt indeklima kan betyde sløvhed, hovedpine og i værste fald allergi, og det er ikke noget, man just ønsker sig. Heldigvis er der råd for det, og med bl.a. god aircondition kan du komme rigtig langt.

Du kan altid få hjælp, gode råd og sparring hos et kølefirma i København, så du kan få det perfekte indeklima og dermed få mere overskud i din hverdag.

Råd 1: Luft ud

Husk at få luftet ud, også i vinterhalvåret. Det er den nemmeste metode i forhold til at løfte sit indeklima til det bedre. Du skal sørge for at få skabt gennemtræk, så du får så meget frisk luft ind som muligt.

Du skal gerne lufte ud tre gange dagligt – morgen, middag og aften. Det behøver ikke at være mere end 5 minutter om vinteren. Gør det til en god vane, at du lufter ud om morgenen, når du er stået op, inden aftensmaden, og slutteligt lige inden du går i seng.

Råd 2: Planter

Det kan være vældig gavnligt at have grønne planter i sit hjem, da de er luftrensende og giver dig ilt. Der bør som minimum være en plante i hvert rum. Også på badeværelset vil det have en effektiv indvirkning på dit indeklima.

Råd 3: Rengøring

Det er knapt så sjovt som at skulle ud og shoppe planter, men med jævnlig rengøring vil du sørge for at mindske snavs og støvpartikler, som kan hvirvle rundt i din bolig og sætte sig i dine luftveje.

Dertil bør du 1-4 gange om året få gjort hovedrent, så du for alvor får bugt med støv og snavs.

Mindsk forbruget af kemikalieholdige rengøringsprodukter

I forbindelse med rengøring er det en god idé ikke at bruge rengøringsmidler, der er fyldt med kemikalier, da de er indehavere af en masse usunde partikler, som sætter sig og hvirvler rundt.

Råd 4: Tør vasketøjet udendørs

En fejl mange begår er at tørre deres våde vasketøj indendøre og det er ikke godt for indeklimaet, da vanddampene sætter sig i dine vægge. Den fugt det fører med sig kan sætte sig som skimmelsvamp, hvilket er direkte usundt for dig at indånde. Tør derfor dit vasketøj udendørs.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.