Hvis du på nuværende tidspunkt ejer et ældre hus, og savner at der sker noget nyt, så kan en større renovering være en rigtig god idé. Derudover kan det vise sig at være en god investering, hvis renoveringen foretages korrekt, da det kan være med til at øge værdien af dit hus, hvilket vil gavne dig, hvis huset engang skal sælges.

I dagens artikel kigger vi nærmere på, hvorfor vi mener, at det overordnet set kan være en god idé at få renoveret sit gamle hus.

Kan du øge husets værdi gennem en renovering?

Har du en drøm om at kunne sælge dit hus for flere penge, end hvad du købte det for? Ofte kommer værdistigninger helt af sig selv, når det drejer sig om boligmarkedet. Man kan dog også selv gøre nogle ting, som kan være med til at presse værdien op.

Et eksempel er at regulere på antallet af værelser. Er der på nuværende tidspunkt en enorm stue i dit hjem, så kan der være muligheder i at renovere hjemmet, så der kommer et ekstra værelse. Dette vil være med til at gøre dit hus endnu mere attraktivt for eksempelvis børnefamilier, hvor der er behov for flere værelser.

En større renovering af dit hus behøver endvidere ikke at koste en formue. Det er dog først og fremmest vigtigt at afstemme sine forventninger med den tømrer eller det firma, der skal stå for selve renoveringen. Med en ordentlig forventningsafstemning inden projektets start sikrer man sig, at alle er på samme side. Det er også med til at mindske risikoen for, at noget går galt i løbet af processen.

Hvad skal renoveres?

Inden en renovering igangsættes, så er det naturligvis klogt at finde ud af, hvad der egentlig skal renoveres. Du har uden tvivl nogle gode idéer til, hvad der vil kunne øge din egen glæde ved at bo i dit hus. Disse drømme er et godt udgangspunkt, da man naturligvis skal huske, at man selv kommer til at bo i sit hus det næste lange stykke tid, medmindre man allerede nu planlægger at sælge huset.

Dernæst kan det være ganske fornuftigt at lave en liste over tiltag, som kunne tænkes at øge værdien af huset. Måske har man en ejendomsmægler i sit netværk. Alternativt har man mulighed for at kontakte den lokale ejendomsmægler for at høre, hvad der vil kunne være med til at presse prisen på huset op. Ejendomsmæglere ser mange huse hver eneste dag, og de ved derfor, hvad der kan være med til at gøre et hus mere værd.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.