Har du af flere omgange betragtet dit tag og observeret den snigende fremkomst af ubudne gæster i form af alger? I så fald er det en god idé, at du tager kampen op mod algerne. Fremkost af alger er ikke sundt for taget, men reagerer du tidligt i processen, kan det begrænse problemerne.

Sådanne problemer løses på effektiv vis ved at udføre en algebehandling. Det kan du gøre på egen hånd, men du opnår næppe samme resultat som en professionel. En ekspert har erfaring med proceduren, anvender de rette midler og har den nødvendige ekspertise, der er påkrævet for at fjerne algerne.

Hvad gør algerne ved dit tag?

Der er mange årsager til, at du bør fjerne alger fra dit tag. Mange tror, at det blot handler om at give taget, og derfor også hele huset, en æstetisk overhaling. Du får ganske vist et mere præsentabelt hus ved at fjerne algerne, men det er ikke den eneste årsag til, at du bør investere i en algebehandling.

Alger kan være decideret skadelige for taget, selvom det ganske rigtigt tager et stykke tid, inden algerne finder sig til rette. Får de først lov til dette, afføder det dog et stort problem. Det vil nemlig medføre, at de begynder at slå rødder i taget, og med tiden vil det være med til at beskadige og nedbryde dit tag, og dét kan blive en bekostelig affære.

Hvordan udføres en algebehandling?

Proceduren for en algebehandling er ret simpel. Det foregår ganske enkelt ved, at et miljøvenligt algeprodukt sprøjtes på taget. Herefter ligger det og arbejder. Du vil typisk kunne se en effekt efter et par måneder. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at resultatet i høj grad afhænger af tagets stand forud for behandlingen.

Hvor ofte bør du algebehandle dit tag?

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvor ofte dit tag skal algebehandles. Det bør dog gøres regelmæssigt. En sådan behandling har ikke blot til formål at nedkæmpe de nuværende alger. En algebehandling er også med til at beskytte taget mod fremtidige angreb fra alger, så samme problem ikke opstår igen.

Der er mange husejere, der kæmper med algebelægningen på taget. Det er en genstridig fjende, der typisk kommer igen og igen. Derfor anbefales det, at du får foretaget en algebehandling én gang årligt. Mange mener, at dette er en kende til den gode side, men det mindsker alt andet lige sandsynligheden for, at algerne nedbryder taget.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.