Du har netop købt dit drømmehus og er nu begyndt at spekulere på, hvilke forsikringer du skal tegne, og hvilke andre praktiske ting der skal tages hånd om.

I dag findes der rigtig mange forskellige forsikringer, hvoraf nogle nærmest er livsvigtige, mens andre er mere eller mindre overflødige. En husforsikring er en af de forsikringer, som man bør tegne, når man flytter i hus.

Ekonomi.dk har bidraget med information til denne artikel.

Er det lovpligtigt at tegne en husforsikring?

Der er mange nye boligejere, som er i tvivl om, hvorvidt en husforsikring er lovpligtig eller ej. Den tvivl vil vi gerne hjælpe dig og mange andre boligejere af med, da det trods alt spiller en vis rolle. Forsikringen er som udgangspunkt kun lovpligtig, såfremt der er optaget et lån i huset. Det er i den anledning din bank eller dit realkreditinstitut, som forlanger, at du tegner forsikringen, så det er ikke et generelt lovkrav.

Stiller din bank eller dit realkreditinstitut ingen krav vedr. forsikring, så bestemmer du selv, om du vil tegne en forsikring. Det er sund fornuft at tegne denne type forsikring, men hvis du gerne vil spare pengene, så undlader du blot at tænke mere på det.

Hvad dækker forsikringen?

Enhver fornuftig husejer tegner en husforsikring uden tøven, men hvis du fortsat er i tvivl om, hvorvidt en forsikring er nødvendig, så bør du undersøge, hvad den dækker. En husforsikring dækker normalt skader ved brand, storm og andre lignende hændelser. Derudover kan du tegne en forsikring, som dækker tyveri og hærværk. Gratis retshjælp og andre former for rådgivning er også nogle af de ydelser, som ofte indgår i disse forsikringer.

Det er vigtigt at bemærke, at ovenstående blot er et eksempel på, hvordan man kan være dækket ind, når man tegner en husforsikring. Det er eksempelvis ikke alle forsikringer, som dækker skader og tab i forbindelse med tyveri og hærværk.

Sammenlign tilbud på forsikringer

Der er tilsyneladende mange husejere, som ikke er klar over, hvad denne type forsikring koster, hvilket kan være problematisk, når man skal indhente tilbud. Du risikerer nemlig at tegne en dyr forsikring i forhold til markedsprisen, hvis du ikke kender til de generelle forsikringspriser.

Vores anbefaling går på at indhente og sammenligne flere tilbud, så man ikke skal betale overpris for at være godt forsikret. Det er ikke gratis at tegne en forsikring, men det er til gengæld helt gratis at indhente tilbud, så det er bare med at komme i gang.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.