Når unge i dag forlader hjemmet og drager ind til storbyerne for at studere, står de som oftest med et stort problem. Ventelisterne til de eksisterende kollegieboliger er meget lange, og ofte kan man stå på venteliste i over et år. Det er dermed utrolig svært at finde et sted at bo.

Det er grunden til, at mange forældre i dag vælger at lave et såkaldt forældrekøb. Et forældrekøb er, når forældre køber en bolig, med det for øje at leje den ud til deres barn. Det behøver ikke nødvendigvis at være, fordi barnet skal studere, ligesom det faktisk heller ikke behøver at være barnets forældre, der laver købet.

Her får du en kort gennemgang af de forskellige fordele og ulemper ved forældrekøb.

Ulemper ved forældrekøb

  • Når du foretager et forældrekøb, følger der en del administrative opgaver med, som nogle nok vil synes er lidt uoverskuelige. Men med hjælp og vejledninger det ikke et problem.
  • Hvis du vælger at sælge boligen igen, vil værdistigningen være skattepligtig.
  • Et forældrekøb kan vise sig at være en dårlig investering, hvis boligen har en negativ prisudvikling.

Fordele ved forældrekøb

  • Det kan lyde ret dyrt at skulle købe en bolig, men med et forældrekøb er renterne meget lave, hvilket gør det langt mere overkommeligt rent økonomisk.
  • Dit barn vil have et sted at bo, til en husleje, der ikke er tårnhøj. Derudover vil dit barn have mulighed for at søge boligsikring.
  • Ligesom en negativ prisudvikling kan gøre dit køb til en dårlig investering, så kan en positiv prisudvikling gøre købet til en god investering.

Få hjælp og vejledning

Hvis du synes, at forældrekøb lyder som god løsning til dig og dit barn, og du gerne vil vide mere, så er der meget hjælp og vejledning at hente. Læs mere om forældrekøb her, hvor du finder en god og detaljeret guide. Du kan blandt andet søge efter boliger, finde svar på ofte stillede spørgsmål og kontakte rådgivere med speciale i forældrekøb.

Ved et forældrekøb vil du og dit barn kunne sove trygt om natten, idet I ikke behøver at frygte for, hvornår dit barn vil finde en permanent bolig.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.