Taget er et af de vigtigste elementer, når det kommer til din bolig. Et tag skal være solidt, velisoleret og kunne tåle alt slags vejr. For at et tag kan holde i mange år frem, er man nødt til jævnligt at tjekke efter, om alt er, som det skal være. Dette gælder blandt andet, hvis der er mistanke om algeangreb eller utætte teglsten. Disse ting må man holde særligt godt øje med, hvis taget på boligen skal holde til alt slags vejr i mange år frem.

Hold øje med algeangreb

Den første ting, du bør holde øje med på dit tag, er algeangreb. Mange hustage bliver hvert år angrebet af alger, hvilket kan være med til at forringe tagets evne til at holde vind og vejr ude af boligen. Alger er en yderst invaderende art, som helst skal stoppes så snart, man får øje på den. Har du derfor fået øje på et område med alger på de nederste teglsten, så kontakt straks en professionel tømrer, der kan hjælpe dig af med de uønskede og stridige alger.

Har du svært ved at holde øje med, om der opstår algeudbrud på dine teglsten, så kan du med fordel aftale med din tømrer, at vedkommende regelmæssigt kommer ud og kigger på dit tag. Mange gange kan det nemlig være svært at få øje på, om der er opstået algeudbrud på taget, hvis man står nede på jorden. Af denne grund er det altså en super god idé at få din tømrer til at komme og kigge på det. Du kan for eksempel aftale, at din tømrer kan komme og kigge på taget på de tider af året, hvor alger er allermest i vækst. Så undgår du nemlig at skulle bekymre dig om, hvorvidt eventuelle algeudbrud slider på dine teglsten, uden at du har bemærket det.

Hold øje med isoleringen

Når du skal vide dig sikker på, at dit tag fungerer, som det skal, så er det også en god idé at holde øje med, om isoleringen i boligen holder kulden ude. Gør den ikke det, kan det være på grund af, at teglstenene på dit tag trænger til en kærlig hånd. En udskiftning af et tag skal absolut ses som en investering, som du får glæde og gavn af i mange år frem. Sikrer du dig, at dit tag kan modstå alt slags vejr, behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt der siver kulde og vind ind i dit hjem i fremtiden.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.