De fleste har prøvet at låse sig ude af sin bolig. Det er ikke et scenarie, der ligefrem vækker gode minder, men ikke desto mindre er hjælpen altid nær. Se her, hvad du skal gøre, hvis du har låst dig ude af din bolig.

Låser du dig ude af din bolig, er der mange ting, du kan gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du holder hovedet koldt, for der er altid hjælp i nærheden. Herunder følger en række forslag til, hvad du kan gøre, samt hvordan du undgår at låse dig ude i fremtiden.

Ring til en låsesmed, der kan hjælpe dig

Hvis du ikke har en ekstranøgle liggende hos en ven eller et familiemedlem, kan du i stedet kontakte en låsesmed, der kan låse dig ind i boligen. I mange tilfælde vil det kræve, at du får en ny lås, medmindre du har andre nøgler liggende i boligen.

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger en låsesmed, der befinder sig i dit lokalområde. Det kan du gøre ved en simpel Google-søgning på eksempelvis Låsesmed København. Jo længere væk låsesmeden befinder sig, desto længere tid skal du vente, før du kan komme ind.

Du bør samtidig være opmærksom på, at det ofte koster mere, hvis du skal bruge en låsesmed uden for de almindelige åbningstider. Vil du spare penge, kan det derfor betale sig at vente med at blive låst ind i din bolig.

Ring til din udlejer

Hvis du bor til leje, er der stor sandsynlighed for, at din udlejer har en nøgle, så han eller hun kan låse dig ind i boligen. Det er den billigste løsning, men udlejeren vil ofte forlange, at låsen bliver skiftet på din regning, hvis du har smidt nøglen væk.

Samtidig er det ikke sikkert, at din udlejer har mulighed for at låse dig ind, hvis vedkommende ikke befinder sig i nærheden af lejemålet, eller hvis det er sent om aftenen eller natten.

Få en bekendt til at opbevare en nøgle for dig

Det er en god idé at få en bekendt til at opbevare en nøgle for dig, i tilfælde af at du låser dig ude. Hvis ikke det kan lade sig gøre, kan du gemme en på din grund, men det er vigtigt, at du ikke vælger de mest åbenlyse steder.

Gemmer du eksempelvis en nøgle under dørmåtten, risikerer du, at en indbrudstyv får nemt ved at finde den – og samtidig vil din forsikring ikke dække, hvis tyven selv har kunne låse sig ind i boligen. Det er derfor vigtigt, at du gemmer den et sted, der er vanskeligt at finde, hvis du vil sikre dig mod indbrudstyve.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.