Selv de mindste byggesager kræver både planlægning og styring. Det er aktuelt, uanset om du skal male stuen, lave en ny tilbygning eller tilmed bygge et helt hus. Der er dog forskel på både omfang, økonomi, kompleksitet osv. Derfor er der også forskel på de overvejelser, du skal gøre dig forud for dit byggeprojekt.

Der er mange, der tror, at de som privat bygherre selv kan stå for denne del af processen. Det er dog ikke helt så nemt, som det lyder. Derfor ser man også gang på gang, at det går galt, hvis ikke der er en form for professionel rådgivning involveret. Derfor er pengene til professionel rådgivning givet godt ud.

Hvilke overvejelser bør du gøre dig inden start?

Inden du kaster dig ud i dit byggeprojekt, så er der en række overvejelser, du bør gøre dig. Der er mange ting, der skal inddrages i dine overvejelser, hvorfor det skal være tænkt godt igennem. Det er blandt andet en god idé at overveje følgende forud for dit byggeprojekt:

  • Hvad er dit budget, og hvad har du råd til?
  • Hvad forventer du af det endelige resultat?
  • Hvor kan du få inspiration til udførelse af dit byggeprojekt?
  • Kan du selv planlægge og styre projektet? Eller skal du have assistance?
  • Hvilken form for entreprise skal du vælge til det?
  • Er der noget omkring lovgivning, lokalplan eller servitutter, du skal tage hensyn til?
  • Har du brug for hjælp fra en professionel rådgiver inden byggestart?
  • Hvilket aftalegrundlag skal du bruge, og hvilke garantimuligheder er der?
  • Hvornår kan (eller skal) dit projekt begynde og slutte?

Det er ikke nemt at skulle gå i gang med et byggeri. Det er komplekst, og der er mange spørgsmål, du først skal finde svar på, inden du foretager dig yderligere. Det er derfor, at det er vigtigt, at du laver grundig research, får drøftet dine idéer med andre og altid tager dine beslutninger op til genovervejelse, inden du låser dig fast på noget.

Dertil er det også altid en god idé at lade en entreprenør stå for alt vedr. projektledelse. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der mange, der tror, at de selv kan gøre det. I mange tilfælde viser det stikmodsatte sig. Du skal derfor være sikker på, at du selv kan styre byggeprojektet. Hvis ikke du er i stand til det, så er det essentielt at involvere en professionel projektleder eller entreprenør.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.