Vi kender det allesammen; man har en have med potentiale, men den får bare lov til at stå og gro til. Det er nok mest af alt på grund af manglende tid, men for mange er det også et spørgsmål om, at man ikke ved, hvad man skal gøre for, for alvor at få noget ud af sin have.

Sørg for at slå græsset

En rigtig godt sted at starte, hvis du vil have det bedste ud af din have, er uden tvivl at vedligeholde græsplænen. Det betyder, at du regelmæssigt skal slå den ned til omkring 3-5 centimeter. Det er her, græsplænen er sundest, og en regelmæssig græsslåning gør livet kompliceret for ukrudt, og endelig giver det også en grønnere græsplæne.

Overvej eventuelt en robotplæneklipper. De koster ikke så meget, de er nemme at installere, og så sørger de for, at din græsplæne er sund.

Ekstra tip: Skal du så græs? Gør det i september, der er jorden nemlig stadig varm efter sommeren, og så begynder den at blive fugtig af efterårsregnen. Det gør det til et oplagt tidspunkt at slå græs.

Beskær dine træer

Det er vigtigt, at du sørger for at beskære dine træer og planter. Det gælder for eksempel vindrueplanter samt hindbær, ahorn-, birke- og kirsebærtræer. De skal helst beskæres inden udgangen af september, for at du får den bedste høst og flotteste have næste år.

Ekstra tip: Har du nogle udspring fra dine jordbærplanter stående sidst på sæsonen? Grav dem op, og plant dem et nyt sted, så har du et sæt nye planter til næste år.

Anlæg et bed

Et blomsterbed kan gøre underværker for enhver have. Især hvis det er flot anlagt, eventuelt med et lille fiskebassin og nogle trædesten ind imellem blomsterne. Det er naturligvis et større projekt, men det er en af de ting, som virkelig kan få det bedste frem i din have.

Fjern ukrudt nu og slip til foråret

Spar tid og energi til foråret, ved at fjerne så meget ukrudt, som overhovedet muligt til efteråret – dermed reducerer du kraftigt det ukrudt, der dukker op til foråret.

Få hjælp til haven

Det kan være svært at overskue både store og små projekter i haven. Heldigvis er der rig mulighed for hjælp. Mange vælger for eksempel at hyre en anlægsgartner til projekter i haven. De fleste anlægsgartnere kan hjælpe med alt fra beskæring og beplantning til anlægning og belægning.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.