Spo1

I dag skal det handle om noget så interessant som vinduer. I den anledning vil vi komme ind på både vedligeholdelse, rengøring, udskiftning og en række relaterede emner. Artiklen er for alle boligejere.

Det er en kendsgerning, at rigtig mange danske boligejere har så travlt med at passe og pleje deres gulve, vægge og lofter, at de helt glemmer, at deres vinduer også skal vedligeholdes. Det er ret problematisk, idet vinduers levetid i høj grad afhænger af, hvor flittig man er til at rengøre og vedligeholde dem. Er du interesseret i at vide, hvordan du kan få dine vinduer til at holde længere? Så vil de kommende råd være guld værd for dig.

Efterse og smør hængsler én gang om året

Det første gode råd går på at efterse og smøre hængsler og andre bevægelige dele én gang om året. Dertil bør du gøre brug af syrefri olie. Du kan for eksempel bruge symaskineolie til dette formål. Start fra en ende af og gå alle dine vinduer efter et efter et.

Tør lister og kanter af hver morgen

Et andet godt tip er at tørre lister og kanter af hver morgen. Det vil være oplagt at gøre dette i forbindelse med, at man lufter ud efter en god nats søvn.

At lufte ud og tørre lister af er den mest effektive måde at forebygge skimmelsvamp og råd på. Derfor er det vigtigt, at man husker at gøre dette hver morgen. Gør det med fordel til en fast morgenrutine.

Gennemgå tætningslister og fuger

Du bør endvidere gennemgå både fuger og tætningslister fra tid til anden. Det bør du gøre et par gange om året, så du kan tage hånd om evt. utætheder, før det er for sent. Det er især vigtigt, at du tjekker op på, om fugen rundt om vindueskarmen er revnet eller mørnet.

Er dine vinduer så hårdt medtaget, at der ikke er andet at gøre end at udskifte dem, så kan du investere i nogle nye energirigtige vinduer. Start evt. med at indhente et godt tilbud på billige vinduer, hvis du gerne vil have en fornemmelse af, hvad sådan en investering vil løbe op i.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.