Det er ikke altid en dans på røde roser at være far eller mor til en teenager. Det ved du nok alt om. Der er ikke desto mindre al mulig god grund til at byde ind med hjælp til indretningen. Mangler du inspiration? Så lad os hjælpe dig med at lave den perfekte indretningsplan.

Ønsker dit teenagebarn sig et nyt værelse, så bør du indfri barnets ønske, idet det er vigtigt, at barnet trives i hjemmet. Du behøver ikke at sætte en hel weekend af til genindretningen. En eftermiddag med høj effektivitet bør kunne gøre det. Find massevis af tips og gode idéer til indretningen her på siden.

Skift børnesengen ud med en elevationsseng

Der sker meget i overgangen fra barn til teenager. Barnet vil typisk vokse en del – både fysisk og mentalt. Der skal i den anledning ikke kun købes nyt tøj, men også nye møbler, som passer til barnets højde og drøjde.

Sengen bør være det første punkt på dagsordenen – det er jo værelsets vigtigste møbel. Den gamle børneseng kan med rette skiftes ud med en elevationsseng, så dit barn får mere plads at boltre sig på og desuden får mulighed for at justere sengen på forskellige led og kanter.

Du finder det største udvalg af elevationssenge på nettet.

Sælg aflagte bamser og legetøj

Skal du alligevel i gang med at genindrette børneværelset, så kan du i samme omgang gøre klogt i at sælge nogle af barnets aflagte bamser og legetøj. De bliver jo ikke mere værd af at ligge og samle støv – faktisk tværtimod. Du kan også give barnets aflagte legetøj til genbrug. En sidste mulighed er at lade legetøjet gå i arv. Det kræver dog, at man har et sted at opbevare legetøjet, indtil det en dag bliver aktuelt. Måske kan du opbevare det i kælderen eller på loftet – alternativt et depotrum ude i byen.

Giv væggene en overhaling med nyt pynt

Et typisk børneværelse er prydet med den ene plakat af superhelte efter den anden. Det er meget passende, hvis barnet går i børnehave eller lige er startet i skole.

I teenageårene vil man synes mindre godt om at vise et værelse frem, som er spækket med barnlige plakater. Derfor anbefaler vi at give væggene en overhaling med nyt pynt i form af smarte wallstickers, malerier og elegante hylder. Giv dit barn lov til at vælge.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.