ANNONCE: Artiklen er en annonce

En rejse skal gerne være en afslappende affære. Derfor er det selvsagt ikke holdbart at bekymre sig om, hvordan det mon står til med sit hjem. Det er i hvert fald svært at nyde ferien til fulde, hvis man konstant bekymrer sig for ens hjem og er bange for, at det bliver udsat for hærværk, indbrud osv. Disse bekymringer kan du heldigvis nemt slippe af med ved at sikre dit hjem. Lad os guide dig til et mere sikkert hjem.

Riis Rejser kan hjælpe dig, hvis du ikke allerede har fået bestilt rejsen. Du kan nemlig både bestille rejsekataloger og rejser via udbyderens hjemmeside.

Brug dine naboer

Er du utryg ved at skulle være væk fra dit hjem i flere uger? Så gør du klogt i at spørge dine naboer, om de vil være søde at holde øje med dit hus, mens du er væk. Der er nemlig ikke noget, som kan holde indbrudstyve og hærværksudøvere væk som nysgerrige naboer. Dine naboer kan endvidere være behjælpelige ved at tømme din postkasse, slå græsset og måske endda parkere deres bil i din garage. Man kan gøre meget for at få et hus til at se beboeligt ud.

Som tak for hjælpen kan du med god grund kvittere med en god middag eller en stor æske chokolade. Der er al mulig god grund til at bevare et godt bånd til ens naboer. Dermed ikke sagt, at man behøver at være bedste venner med ens naboer.

Få opsat kameraovervågning

Skulle uheldet være ude, så vil gode overvågningsbilleder kunne lette politiets efterforskningsarbejde betydeligt. Dette forudsætter dog, at du får opsat kameraovervågning i hele hjemmet. Du skal i den anledning have fat i et alarmselskab, som kan hjælpe med alt fra rådgivning til kameraopsætning.

I vores moderne verden er det muligt at se livebilleder fra hjemmets overvågningskameraer via mobilen. Det kræver blot, at du har den givne app installeret og har adgang til internettet. Du har typisk også mulighed for at få direkte besked via sms eller e-mail, hvis der mod forventning skulle gå en alarm i dit hjem under rejsen.

Lad lidt lys stå tændt

Det strider formentlig imod alle dine principper og sunde fornuft at lade lyset stå tændt, når du forlader hjemmet. Det er ikke desto mindre en god idé, hvis du skal få dit hjem til at se beboeligt ud med henblik på at skræmme ubudne gæster væk. Det kan også være effektivt at installere udendørsbelysning, som automatisk går i gang, når der registreres en bevægelse inden for xx meters afstand. Du skal mere specifikt have fat i en håndfuld sensorlamper.

Få sikret hjemmets døre og vinduer

Slutteligt bør du bruge tid på at gennemgå dine døre og vinduer.

Man kan som regel optimere sikkerheden markant ved at udskifte dørenes og vinduernes låse og hængsler. Dog kan man i enkelte tilfælde være nødsaget til at udskifte hele døren eller vinduet. Det kan for eksempel blive nødvendigt, hvis vinduet eller døren er af ældre dato og derfor ikke lever op til nutidens sikkerhedskrav.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.