Overvejer du at købe en sofa i velour, men er du endnu ikke helt overbevist? Så er du endt det rette sted – vi har nemlig samlet fire gode grunde til at købe en sofa i velour. Hvis ikke nedenstående kan overtale dig til at vælge sådan en sofa, så kan det være, at du skal vælge et andet materiale.

Hos Sofa.dk er der i øvrigt rig mulighed for at finde en sofa i velour. Se deres store udvalg allerede nu eller læs med videre i artiklen her for at blive klogere på, hvorfor du skal vælge en velour sofa.

#1 – Velour er slidstærkt

De fleste går fejlagtigt og tror, at velour er et sart materiale, der ikke holder til meget. Sandheden er dog, at det er helt forkert, da velour rent faktisk er et ganske slidstærkt materiale, der sagtens kan klare helt almindelig hverdagsbrug.

Man måler slidstyrken for tekstiler med Martindale-skalaen – jo højere værdi, jo mere slidstærkt er stoffet. Her scorer en velour sofa nemt 35.000 eller mere, hvilket er væsentligt højere end den anbefalede værdi på 15.000 for en sofa til private hjem.

#2 – Velour er oppe i tiden

En sofa i velour er i øjeblikket omtrent så trendy, som det overhovedet kan blive. Faktisk er velour helt generelt et virkelig populært materiale, som bliver brugt til mange af de mest moderne sofaer, stole og andre møbler – men det stopper ikke der. Det er også blevet ganske populært med tøj i velour – og det er altså ikke helt uden grund.

#3 – Det er nemt at rengøre

En sofa i velour er nemlig nem at rengøre. Det kommer som en overraskelse for de fleste, men den kræver ikke meget mere end en støvsugning med et blødt støvsugerhoved (eksempelvis et med børster). Der skal ikke meget mere til, fordi stoffet er så tæt, at støvet og skidtet ikke synker ned i stoffet så at sige.

#4 – Der er plads til alle i en velour sofa

Og det leder os helt automatisk hen til næste punkt på listen; velour sofaen kan fint bruges af både mennesker og husdyr. Fordi stoffet er så tæt – og dermed afvisende over for støv og lignende – er det ingen sag at have sit firbenede husdyr i sofaen.

Hvis de fælder, er det nemlig ikke værre, end at man blot kan køre en støvsuger eller en hånd over sofaen, og så er hårene væk. Til gengæld skal man være opmærksom på pletter – de forsvinder naturligvis ikke af en støvsugning. Heldigvis er velour et stof, der er rigtig godt til at skjule pletterne, fordi det har en helt unik struktur.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.