Spo1

Den gode præsentationsteknik er guld værd, men hvordan bliver man bedre til at holde oplæg, som fanger og fastholder interessen hos tilhørerne? Det er et emne, som vi vil sætte fokus på i dette inspirationsindlæg. Du kan mere konkret forvente at få fire gode råd om præsentationsteknik.

1. Deltag i et kursus

Vil du gerne lære at holde oplæg, som skaber værdi, så kan du med fordel deltage i et fagligt kursus. Birgitte Dam Jensen har i adskillige år afholdt kurser, som har haft fokus på præsentationsteknik, robusthed, kropssprog og meget andet. Birgitte har siden tidernes morgen rådgivet og undervist både ledere, soldater, skuespillere, politikere m.fl.

Du kan tilmelde dig det ønskede foredrag / kursus på følgende hjemmeside: https://birgittedamjensen.dk/ (der er mange åbne kurser)

Præsentation

2. Brug eksempler i din præsentation

Det er et faktum, at nærværende og personlige eksempler har større argumentationsværdi end tørre fakta. Derfor bør du så vidt muligt prøve at bruge virkelige eksempler, som understøtter dine påstande. Følger du dette tip, kan du gøre dine præsentationer meget mere nærværende, hvilket vil falde i god jord hos de personer, som lytter til dig.

3. Vær opmærksom på dit kropssprog

Kropssprog betyder mere for din præsentation, end du måske umiddelbart tror. Du bør derfor være opmærksom på dit kropssprog. Står du med armene over kors, eller står du med hænderne i lommen, vil du typisk sende et dårligt signal til dit publikum. Ved du, hvordan du skal bruge dit kropssprog rigtigt, kan det have en positiv indvirkning på din præsentation.

4. Engagér dine tilhørere

Hvad enten dit oplæg varer 10, 30 eller 60 minutter, er det vigtigt, at du sørger for at engagere dine tilhørere. Formår du ikke at skabe engagement, vil du opleve, at dine tilhørere hurtigt mister interessen. Selvom det er dig, som skal høres, så kan du gøre klogt i at inddrage dine tilhørere i oplægget på den ene eller anden måde.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.