Er du typen, der gerne vil begive dig ud i lidt vildere ting i dit køkken, så er det måske ved at være på tide med en pastamaskine til at lave frisk og lækker hjemmelavet pasta. Det vil være en udfordring, men er du glad for at lave mad og arbejde i et køkken, så er det også værd at prøve sådan en maskine af.

Men når du skal vælge den rigtige pastamaskine, kræver det også, at du lige tænker dig om, inden du går ud og køber en.

Hvor meget tid vil du bruge på at lave pasta?

Tip et og to hænger lidt sammen. For før alt andet skal du lige gør det klart, hvor meget tid og energi du gider lægge i hele pastaprojektet. For det er fjollet at gå ud og købe en dyr maskine, hvis du kun giver det et par forsøg. Så hellere forsøge dig med håndkraft.

Desuden hænger det også lidt sammen med tip to. Hvis du ikke vil have maskinen til at stå fremme og blære dig med dine nye køkkentricks, så er der måske heller ingen grund til at bruge mange penge.

Hvad er dit budget?

Pastamaskiner kommer i mange forskellige prislejer, og det handler om at vælge én, der passer til dit. Folk kan være meget religiøse omkring deres pasta, så det handler også om at lytte lidt til folk, inden du beslutter dig for et køb. Pastamaskiner kan være dyre, men det gælder ikke for alle maskiner. Det kommer helt an på, hvor meget og hvor lidt du vil gøre ud af det.

Forskellige typer af maskiner

Ud over at folk er meget religiøse omkring hjemmelavet pasta, skal du også kigge på de forskellige typer af pastamaskiner, der findes derude. De tre mest almindelige er:

  • Den automatiske
  • Den helt klassiske
  • Dén der fungerer som tilbehør til din køkkenmaskine

Alle tre kan noget. Du skal som kommende ejer kigge på, hvad du er til. Og selvfølgelig hvad der hænger sammen med de to ovenstående overvejelser. Har du en effektiv og flot køkkenmaskine i forvejen, så er det måske både billigere og smartere at købe en pastamaskine til at sætte på den.

Hvor meget vil du udfordre dig selv?

Om du vælger en automatisk eller klassisk maskine, kommer også an på, hvor meget eller hvor lidt du gerne vil udfordre dig selv i forhold til at lave hjemmelavet pasta. Skal du gå all in, så bør du vælge den klassiske, men vil du hellere hygge dig med at lave forskellige typer af pasta frem for selve processen med at lave det, så skal det være den automatiske.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.