LED-belysning vinder mere og mere frem. Det skyldes naturligvis, at der er mange fordele forbundet med denne type belysning.

Forhandlerne af LED-pærer og -lamper fremhæver naturligvis udelukkende fordelene forbundet med denne lyskilde. Dem er der ganske vist mange af, men det er vigtigt at understrege, at der også er ulemper forbundet med at vælge LED.

Herunder bliver du præsenteret for en række af de mest fremtrædende fordele og ulemper ved LED-belysning.

Fordele ved LED

Der er adskillige fordele forbundet med LED-belysning, men den mest fremtrædende er dog det lave energiforbrug. Samtidig har denne type lyskilde også en lang levetid, der typisk holder mellem 10 og 25 år.

Det er naturligvis også værd at fremhæve, at det samlet set er billigst at vælge LED. De er typisk dyrere i anskaffelsessum, men på den lange bane er de billigere. Det skyldes det lave energiforbrug samt den lange levetid.

Mange fremhæver også det faktum, at de fås med både koldt og varmere hvidt lys. Derfor har du mulighed for at vælge en temperatur, der appellerer til dig. Pærerne fås endda i mange størrelser og former, hvorfor de passer til de fleste lamper.

Ydermere tænder de også med det samme, hvorfor der ingen opstartstid er, som det gør sig gældende for sparepærer. Da det er en lyskilde, der er mange fordele med, rådes du derfor også til at vælge en LED væglampe, hvis du vil købe en ny væglampe.

Ulemper ved LED

Hvad enten du er på udkig efter en ny pære til din Gubi væglampe eller nye spots til badeværelset, er LED et rigtig godt valg. Som du kan læse herover, er der en lang række fordele forbundet med valget af denne lyskilde. Dog er der også ulemper ved valget.

Når du køber LED-pærer og -lamper, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at der er stor variation i kvaliteten. De fås både med virkelig god og rigtig dårlig farvegengivelse. Er du ikke opmærksom, risikerer du derfor at gøre et dårligt køb.

Hvis du har flere LED-pærer i samme rum, er der en risiko for, at de ikke lyser med helt samme farve, til trods for, at det er den samme slags pære. For at undgå dette er du nødt til at købe alle dine pærer fra den samme produktserie.

Vælger du LED, er det vigtigt, at din pære kan komme af med varmen igen. Hvis ikke det er muligt for dem at komme af med varmen, forkorter det levetiden. Sørg derfor for ordentlig ventilation.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.