Hvis du skal have mest ud af dine haveønsker, vil det være en god idé at have en plantegning og en strategi. Det kan være, at du vil have lavet helt ny have, det kan være en omlægning af nogle bede, eller måske overvejer du en havedam. Uanset projektets størrelse er det altid godt med en plan og et budget, som skal overholdes.

Følg disse råd for at få haven du drømmer om

For at dit haveprojekt bliver mere overskueligt, kommer der her lidt tips og tricks, som måske kan hjælpe dig i den rigtige retning:

  • Start med at få lavet en plantegning af din nuværende have – tag gerne billeder m.v.
  • Lav en ny plantegning med udgangspunkt i dine haveønsker. Hav følgende med i dine overvejelser: Hyggekroge, pavillon, ny terrasse, kunstgræs, bålplads, havedam, gangstier rundt i haven, belysning, materialer, stakit og hegn. Hvad er formålet med din have? Det er dig, der skal finde ud af, hvordan du gerne vil have det.
  • Lav et budget ud fra, hvad dine ønsker er. Det hjælper ikke at lave en have til en million kroner, hvis man kun har 50.000 kr. at gøre med. Derfor skal dit budget og din ønskehave være realistisk, ud fra hvad du har at gøre godt med.
  • Udvælg hvilke planter, træer, buske og blomster du vil have. Tænk i samme ombæring over, hvordan beplantningen i haven kan holde så længe som muligt. Husk desuden at træer og buske skal beskæres på bestemte årstider.

Hvis du ikke er så god og kreativ selv, kan du hente hjælp. Du kan både få råd og vejledning hos dine venner, familie og bekendte. Men det er ikke altid lige nemt at spørge sit netværk, for de kan have mange idéer, som slet ikke er i stil med, hvad du ønsker dig. Hvis du derfor ønsker at anvende professionel hjælp, så læs mere her. Her kan du benytte dig af et henrivende tilbud om en professionel havetegning.

Hvad skal man så?

Den bedste og mest naturlige måde er, at du henvender dig til en lokal havearkitekt. Her kan du få hjælp til plantegning, idéer og inspiration til både omlægning og ombygning af haven. En del havearkitekter har en række moderne computerprogrammer, som man kan bruge til at tegne det ønskede havedesign, inden man beslutter sig for det endelige resultat. Det giver et godt overblik og en god dynamik i haven. Du kan også se, hvordan det kommer til at se ud, hvis du anvender højbede. Endvidere vil du kunne få svar på, hvilke træer og buske der vil passe til din grund.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.