Der er mange rum i huset, som er vigtige for, at det føles som hjem. Køkken, stue, soveværelse og bad har betydning for, hvordan du oplever, at dit hjem fungerer. På trods af, at man synes, man har gjort meget for, at ens hus skal være velfungerende og ordentligt, kan det alligevel ske, at nogle ting mangler – eller at nogle rum ikke føles tilstrækkelige. Måske føler du, at dit hjem generelt fungerer, men at dit badeværelse mangler en kærlig hånd, før det er helt i orden? I så fald kan du læse denne guide, som tager dig igennem, hvordan du sikrer et optimalt badeværelse.

Hav basale elementer i orden

Der er små dele, som udgør en større helhed, når det kommer til badeværelset. Det er for eksempel vigtigt, at der er styr på opbevaring, så alting ikke flyder på bordet eller gulvet. Det er også rart at have en ordentlig dispenser, og du kan eventuelt købe en ny sæbedispenser, hvis du synes, den gamle er i uorden, eller hvis du ikke tidligere har investeret i en, men blot har haft sæben i plastikbøtterne, de sælges i. Derudover kan det være godt at have plads i brusenichen til shampoo og andre sæber, så de ikke vælter rundt på gulvet.

Hav styr på belysning

Lyskilder er nogle gange det, som kommer i sidste rækker, når man sætter et rum i stand – men det er vigtigt ikke at undervurdere, hvilken betydning lys og lamper har for stemning og atmosfære. Du kan derfor gå på udkig efter lamper, du synes matcher badeværelsets stil, eller som giver et godt lys.

Giv det en ordentlig rengøring

Et badeværelse bliver hurtigt beskidt, blandt andet fordi det bliver tilkalket og der er meget snavs, som kommer ind på badeværelset. Det kan derfor være fedt at give badeværelset en overhaling, hvor alt bliver skrubbet og ordnet, så man føler, at det fremstår som nyt.

Det er vigtigt at tænke på, at badeværelset skal fremstå som et samlet rum, for at det virker mest færdigt. Du bør derfor være opmærksom på at skabe en sammenhæng i interiøret, hvis du ønsker, at badeværelset skal virke færdigt og i god stand. Det kan du blandt andet gøre ved, at de møbler du har er i samme stil som de basale elementer, du skal bruge – for eksempel at sæbedispenser og lignende matcher opbevaringssystemet.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.