Vi bruger mange timer i vores soveværelser, og det betyder, at vi ikke må glemme dem i indretningens ræs. Det kan dog være svært at finde ud af, hvad der gør et soveværelse hyggeligt. Læs med her, og kom et skridt tættere på den ideelle løsning.

Start med en sengeramme

Når du vælger en sengeramme til sengen, så skal den gerne være med til at skabe hygge. Det kan gøres på flere forskellige måder.

En af de helt populære måder er at vælge en sengeramme lavet af træ. Vi er rigtig gode til at forbinde træ med hygge; tænk bare på træmøblerne i alverdens stuer. Ved at gøre træets kendetegn synlige skaber du en hyggelig stemning. Derudover får du også kun dæmpede farver, som bliver fordelagtigt senere.

En anden ting at huske på er, at sengerammen gerne må fylde lidt. Den skal altså ikke bare være nogle få bjælker – det gør sengen alt for nøgen på en måde. Når der er mere kød på, så at sige, så kommer den til at give et bedre helhedsindtryk af hygge.

Husk puderne – til pynt og komfort

I et soveværelse er der en seng, og i en seng er der puder. Derfor skal du selvfølgelig sørge for, at puderne også skaber hygge.

Dette gøres oftest med pyntepuder. De skaber et afslappet blik, hvor der ikke er så meget stress og jag. Især det at vælge lidt større puder kan hjælpe, både til pynt og til at sove på. De er lige til at smide sig i.

Vælg de rolige farver

Hygge handler tit om farver. Sørg derfor for at indrette soveværelset med rolige farver, der ikke springer i øjnene. Vælger du en sengeramme af træ, så er det en god idé at komplimentere træets farve. Med mere dæmpede farver, hvad enten de er lyse eller mørke, så får du en rolig stemning. Igen fjerner det hverdagens stress og jag, og lader os i stedet slappe helt af.

Vil du læse mere? Så klik her.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.