Montering af gipsplader er en opgave, der kan håndteres af de fleste. Er det noget, du har overvejet at give dig i kast med, så finder du herunder en guide til at sætte gipsplader op.

1. Montering af trægitter

Har du ikke et træloft, skal du starte med at montere enten et træ- eller stålgitter. Det er dette, du skal bore dine gipsplader op i. Det giver dig bl.a. mulighed for at plane et eventuelt skævt loft ud.

Dernæst bør du overveje om du ønsker at montere dine plader på langs eller tværs. Dertil skal du overveje, hvor mange centimeter du er villig til at give afkald på i højden.

2. Montering af første gipsplade

Du bør starte med at montere gipsplader i et hjørne. For at holde gipspladerne op til loftet kan du leje en gipspladeløfter i det lokale byggemarked eller købe en såkaldt soldat, som er en form for stativ.

Når du har monteret den første gipsplade i et hjørne, bør du overveje, om du ønsker at isolere med Rockwool i mellemrummet. Det er selvfølgelig en god idé, da du dermed bedre kan holde på varmen.

3. Beskæring af gipsplader til hjørnerne

Det er ikke nemt at montere en gipsplade i et skævt hjørne. Det kræver, at de skæres til. De kan måles op på flere måder. Herunder kan du se to metoder, der kan bruges, når du skal i gang med dette:

  1. Den mest simple metode er at lave opmålinger og efterfølgende tegne målene på gipspladerne. Når dette er gjort, kan du skære gipspladen til med en skarp hobbykniv.
  2. Den anden løsning er at anvende et stykke afdækningspapir, som du skærer til i det hul, du skal dække med gips i loftet. Det giver dig nemlig en skabelon, du kan skære din gipsplade ud efter.

4. Spartel og fugning af gipspladerne

Når du er færdig med at montere dit gipsloft, så er næste skridt at spartle og fuge i alle mellemrum. Dertil skal alle ujævnheder også spartles ud, såfremt der er nogen.

Dertil skal du også spartle med enten sandspartel eller finspartel. Dit valg er betinget af, hvilken struktur du ønsker at male på. Derfor er det også en beslutning, du selv skal tage.

Ønsker du at vide mere om montering af gipsplader på egen hånd, så kan du læse mere på Byggeexpert.dk. Her kan du finde alt relevant information om dette gør-det-selv-projekt.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.