Spo1

Er du i gang med en større ombygning i dit hjem? Mangler du lige det sidste til det endegyldige finish og eventuelle muligheder for at spare på udgifterne? Så se med her.

3 gode råd til de sidste detaljer du muligvis har overset

1. Lister

En af de hyppigste ting, som folk overser, når de laver ombygninger, er lister. Når man snakker om lister, så drejer det sig ikke kun om fodlister. Der tales også om indfatninger, skyggelister, hjørnelister, glaslister og meget mere. Alle disse typer af lister er alle sammen med til at skabe det endegyldige finish i hjemmet.

Fodlister afslutter f.eks. overgang mellem gulv og væg, indfatninger / gerigter dækker hullet mellem dørkarm og væg, mens skyggelister lukker af for den til tider grimme overgang mellem loft og væg. Derfor er det vigtigt, at man har styr på disse materialer. Ligeledes skal man overveje, hvilket materiale, listerne skal være i, og især farven, kan være afgørende for det sidste finish. For fodlisterne skal nødvendigvis ikke være helt standard og hvidmalede – som er det typiske valg – de kan sagtens have andre former, ligesom almue fodlister, eller anskaffes uden at være hvidmalede for et mere naturligt look.

Det hele afhænger af det udtryk og udseende, du ønsker i dit hjem, så husk at overvej finish ift. lister. Du kan klikke her for at se nærmere på udvalget.

2. Fugearbejde

Det kan være svært at fuge og skabe flotte fuger. Især når man skal arbejde med silikone- eller akrylfuger. Har man ikke styr på teknikken, så kan det ende ud med et sløset udseende og skabe et ærgerligt finish. Så sørg for at opdatere din viden og teknikker via internettet, spørg til råds eller få hjælp af en professionel fugemand.

3. Malearbejde

Vi har alle sammen prøvet at male et rum eller flere, f.eks. ved fra- eller tilflytning. Et frisk lag maling kan gøre meget for et rum, det kan lyse op eller skabe et afdæmpet og hyggeligt udtryk i rummet – afhængig af farvevalg. Er der ikke malet helt ud til kanterne, er der lavet pletter på lister eller andet, hvor man ikke lige har fået den sidste finish med, så kan det også være med til at ødelægge helhedsindtrykket lidt. Her bør man også overveje professionel hjælp eller i det mindste tilegne sig de rette teknikker, før man begynder.

Har du nogensinde overvejet energioptimering?

Har du nogensinde tænkt over din boligs energiforbrug, og om du kan forbedre denne? Mange danskere bor i dag i hjem, hvor der på det lange løb kan spares rigtig mange penge. Her menes der alt fra optimering af isolering, varmekilder, vinduer og lignende. Ligeledes er det heller ikke alle, som sikrer sig, at de benytter de bedste muligheder for varme og el. Et godt eksempel er valget af elleverandør. De færreste tænker over, hvem de egentlig har, og om de kunne spare ved at skifte. Overvej dine muligheder, når du alligevel er i gang med at foretage en ombygning. Der er penge at spare. Læs mere her og tjek dine muligheder for energioptimering og skifte af elleverandør til eksempelvis Modstrøm.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.