Punktfundament er en af de billigere løsninger, hvis du ønsker at lave et fundament til et mindre hus, for eksempel et sommerhus, et skur eller et kolonihavehus. Vil man gerne selv lave sit punktfundament, kan man gøre det for et par tusinde kroner. Men det er vigtigt at sætte sig godt ind, hvordan man laver et punktfundament, før man går i gang.

Hvis ikke fundamentet er i orden, så kan dit byggeprojekt blive en dyr fornøjelse. Selvfølgelig skal man også sikre sig, at punktfundamentet er den oplagte løsning. Til et enfamiliehus laver man typisk randfundamenter, hvor man i skure og lignende blot bruger punktfundamenter, i hvert fald hvis der ikke er støbt gulv.

Hvad er et punktfundament?

Et punktfundament er et fundament lavet af søjler i jorden, som holder en bygning eller konstruktion oppe. Det bruges ofte ved mindre huse og bygninger, og når der er langt ned til bæredygtig jord. Punktfundamenter er en del billigere end et randfundament, hvor man må grave alt jorden op, før man lægger fundament. Ved punktfundamentet er det kun nødvendigt at grave huller ud til betonsøjlerne, som danner fundamentet. Men fordi punktfundamenter ikke er så stærke som randfundamenter, passer det bedst til mindre bygninger som for eksempel et drivhus, et skur eller en carport.

Læs mere på Synrgi.dk.

Kan man selv lave et punktfundament?

Et punktfundament er ikke svært at lave for dem, der har en uddannelse i et håndværk, og som forstår sig på mål og bygningskonstruktioner. Men for den gængse dansker er punktfundamenter ikke noget, man bare lige kaster sig over. Et fundament skal holde et helt hus eller en bygning, og man kan tabe meget tid og penge, hvis ikke det bliver gjort rigtigt i første omgang. Så risikerer man nemlig, at fundamentet ikke holder mere end et år eller to, og man må bygge hele carporten eller skuret op igen fra begyndelsen.

Derfor vælger mange at hyre professionelle, der ved, hvad de laver. Så sikrer man sig, at man får et fundament, der holder. Man kan spare mange penge i det lange løb på at få professionelle håndværkere til at støbe sit punktfundament.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.