Det er ikke billigt at møblere et helt hjem. Det kan faktisk hurtigt koste på den anden side af 100.000 kroner, hvis du skal købe nye møbler til et helt hjem. Der er dog mange faktorer, der har indflydelse på den endelige pris. De to største faktorer er boligens størrelse og dine præferencer i forhold til indretning.

Er du eksempelvis glad for klassisk, dansk møbeldesign, så vil 100.000 kr. næppe være nok til indretning af et helt hjem. Samtidig vil 100.000 kr. heller ikke være nok, hvis boligens areal lyder på 400 kvadratmeter. Derfor kan det være svært at estimere, hvad indretning og møblering af et helt hjem vil koste.

Mange undervurderer omkostningerne ved møblering

Der er mange, der undervurderer, hvad det koster at møblere en bolig. Det kan være meget dyrt, men kan også gøres billigt. I de fleste tilfælde er det dog forventeligt, at det koster mellem 50.000 kr. og 100.000 kr. Det afhænger meget af, hvor mange møbler du har i forvejen, hvad dine præferencer er, og hvor stor en bolig der er tale om.

Som følge af dette kan det være svært at finansiere en komplet møblering af et helt hjem. Har du netop købt ny bolig eller betalt depositum til en ny lejebolig, så er der gode chancer for, at den primære del af din opsparing er brugt til dette formål. Derfor kan det være svært at finansiere købet af nye møbler og interiør.

Hvis det er en problemstilling, du står over for, så bør du overveje et lån. I dag kan du låne penge til alskens formål. De er næppe til stor hjælp i banken, men på nettet finder du et bredt spektrum af potentielle långivere. Faktisk er det så nemt at låne penge hos en sådan udbyder, at du blot kan optage et lån fra mobilen.

Møbler findes i mange prisklasser

Du kan finde møbler i mange forskellige prisklasser. Det er derfor, at det er svært at give et specifikt svar på, hvad det koster at møblere et helt hjem. Køber du udelukkende møbler i IKEA, JYSK eller i en lignende forretning, så er det markant billigere at møblere dit hjem sammenlignet med møbler fra prisvindende møbelhuse eller klassiske møbelarkitekter.

Når du skal indrette dit hjem, handler det derfor om at være bevidst om dit budget. Hvis ikke du har meget at gøre godt med, så er der ikke megen fidus i at investere i en dyr designersofa til 50.000 kr. Fordel i stedet pengene ligeligt mellem de mest essentielle opholdsrum, så du kan garantere en pæn indretning gennem hele boligen.

Lad det tage den tid, det tager

Du behøver ikke at opnå din drømmeindretning med det samme. Lad det derimod tage den tid, som det nu engang tager. På trods af at du længe har drømt om Ægget fra Arne Jacobsen til stuen, så er det næppe, når du skal indrette et helt hjem, at du skal spendere penge på så dyr en lænestol, med mindre du har et stort budget at gøre godt med.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.