Et køkken er et værksted, hvor du tilbereder maden og slår dig løs i kolonariske eksperimenter. Hvis du går op i madlavning, vil du være tilbøjelig til at fokusere på de praktiske aspekter af køkkenet – er køkkenøen nem at håndtere? Har jeg plads til at boltre mig på? Er der nok skuffer til alt mit grej? Og disse facetter er ganske vist vigtige, men man kan opretholde det praktiske køkken og samtidig opgradere det til det 21. århundrede og gøre det moderne. Det bliver mere og mere populært at få det moderne køkken, hvor man før i tiden nok ikke tænkte køkkenet som et showroom, men mere et arbejdsrum. Nu er modebølgerne vendt og køkkenet har fået nye nuancer i det moderne menneskets øjne. På hvilken tendensernes strand skyller disse modebølger op på? Det varierer lidt, men der er dog tendenser, som går igen, og som kommer til at holde den næste årrække.

Sådan moderniserer du dit køkken

Tendenserne er mange og mulighederne endnu flere, hvis du gerne vil modernisere dit køkken. Du kan vælge de små detaljer, der kan give et moderne strejf, eller du kan tage den store pensel frem og male hele køkkenet moderne. Et af de store modetendenser lige nu er visse farver i køkkenet:

  • De matte farver (især sort), der giver et rustikt look, og samtidig er immune over for fedtpletternes synlighed osv. Den matte farve må gerne gå igen i både væggene, køkkenets facader og detaljerne.
  • Et dynamiskfarvet køkken, hvor der leges med nuancerne, kontrasterne og materialerne for at skabe dynamik. Du kan f.eks. male køkkenøen i en lyslilla farve, skufferne i en mat-grøn farve og væggene i en lysegrå farve. Farverne må gerne inddeles således i forskellige segmenter i køkkenet.
  • Det lyse køkken er også yderst populært. Her gælder det om at få køkkenet til at skinne som en solbelyst sky. En næsten kridhvid farve til skabene osv., en mere mat hvid til væggene og så et lyst trægulv, det kan være opskriften.

De små, moderne detaljer

Hvis du ikke vil ommøblere eller rekonstruere helle køkkenet, kan man holde sig til de mindre aspekter, hvor der stadig kan moderniseres en del:

  • En ny bordplade er altid en sikker måde at give køkkenet noget mere liv. Her kan grønt marmor og bronzelakeret køkkenvask anbefales.
  • Hvis du leder efter nye skuffer, er det nu populært med de såkaldte tre-i-én-skuffer, som giver et mere minimalistisk look udefra.
  • Teknologien i køkkenet fornyer sig konstant, og der er nu mange muligheder for at give dit køkken en teknologisk side. Det kunne f.eks. være nyt køkkengrej, der gør madlavningen nemmere, eller måske et højteknologisk køleskab, hvor du kan se på din smartphone, hvad køleskabet indeholder på det givne tidspunkt.

Der er mange muligheder, når det kommer til det moderne køkken. Det gode ved at modernisere køkkenet er, at modetendenserne ændrer sig langsommere end i andre rum, så du behøver ikke lave køkkenet om hvert andet år for at følge med.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.