Det er ikke alle mennesker, som finder det lige attraktivt at træne i et fitnesscenter, hvor der er mange mennesker og meget larm. Du kan heldigvis undgå førnævnte, hvis du indretter dit eget hjemmefitness, som kun du og andre personer i husstanden har adgang til.

At indrette et hjemmefitness skal ikke gøres mere kompliceret end som så, da det langt fra er det mest komplicerede i verden.

Det ideelle rum

Det første du skal gøre er at finde et rum i din bolig, som kan fungere som motionsrum. Det skal helst være et mellemstort og lyst rum, hvor der er mulighed for at åbne vinduer. Har du ingen ledige rum i din bolig, så kan du overveje at lave en tilbygning, men det kræver naturligvis lidt mere arbejde.

Der er mange danskere, som vælger at indrette motionsrum i kælderen, så det kan du også overveje at gøre, hvis du har adgang til egen kælder.

De ideelle træningsmaskiner

Du er som regel nødt til at begrænse dig, når det kommer til valg af træningsmaskiner, hvis du altså ikke har ubegrænset plads i det udvalgte motionsrum. Det er mest almindeligt at købe romaskiner (Se de bedste), løbebånd (Se de bedste her) og motionscykler (testvindere her), men du kan også sagtens købe stepmaskiner, crosstrainere og mavetrænere, som ligeledes er fine træningsmaskiner.

Hvis pladsen er trang, er det fordelagtigt at købe en multimaskine, da du får flere træningsmaskiner i én. Du kan således træne mange forskellige muskelgrupper. Det er i øvrigt værd at bemærke, at der er forskel på priserne på de forskellige træningsmaskiner.

Det ideelle træningsudstyr

Du vil måske mene, at du kan klare dig med et par træningsmaskiner, men du vil helt sikkert også blive glad for at have forskelligt træningsudstyr i dit hjemmefitness. Du bør som minimum forsyne dit private motionsrum med håndvægte og kettlebells, så du kan udføre stort set alle tænkelige træningsøvelser.

Foruden ovenstående skal du også have investeret i en eller flere træningsbænk(e), så du har bedre mulighed for at variere din træning.

Hvad skal jeg ellers købe til mit nye hjemmefitness?

Hvis du allerede har købt træningsmaskiner og træningsudstyr, så vil du snart være klar til at tage dit nye hjemmefitness i brug. Du bør dog også investere i højtalere, så du kan lytte til musik, mens du forbrænder kalorier og opbygger muskelmasse. Endvidere skal du sørge for at udstyre dit hjemmefitness med store og flotte spejle, da spejle har en god effekt i træningssammenhænge.

Vil du sætte prikken over i’et, så kan du også indrette dit hjemmefitness med motiverende plakater og wallstickers med diverse citater. Du kan med fordel søge inspiration på nettet, hvis du finder det udfordrende at indrette et rummeligt og motiverende motionsrum i hjemmet.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.