Det kan være fantastisk med en altan til sin lejlighed. Muligheden for at gå ud og trække noget frisk luft uden at skulle helt ned på gaden er praktisk talt uundværlig, når først man har vænnet sig til det. Det samme gælder for den fantastiske fornemmelse af at sidde i morgensolen og spise morgenmad på en lun sommerdag.

Men på trods af, at en altan er et dejligt sted at opholde sig, når ellers vejret tillader det, så kan altaner ofte blive en anelse kedelige at se på. Derfor får du her lidt inspiration til, hvordan du kan pifte din altan en smule op.

Pynt med blomster og planter

En rigtig god måde, hvorpå man kan få sin altan til at fremstå mere hyggelig og indbydende er ved at pynte den med blomster og planter. Disse kan stå på altanen eller hænge fra gelænderet i plantekasser.

Køber du nogle flotte blomster og planter, som skal stå i krukker på selve altanen, kan du lige give dem et ekstra pift ved at sætte dem i en urtepotteskjuler i ler.

Ligegyldigt hvor du sætter dine planter, så har de ikke kun den fordel, at de er dekorative. Det er også en god måde at skærme lidt af på, så man ikke bliver til skue, når man nyder sommeraftener med sine kære.

Hæng hyggelig belysning op

En anden ting, som kan gøre din altan rigtig hyggelig både at se på og være på, er noget hyggelig belysning. Det er oplagt at hænge lyskæder op her, da man som regel kan sætte sine lyskæder fast til gelænderet, nedløbsrør og muligvis også til undersiden af overboens altan.

Et lystæppe af lyskæder kan være noget af det mest hyggelige, når man sidder ude på en mørk aften. Og kombinerer man lyskæderne med en terrassevarmer og måske et tæppe eller et par dyner, så er der lagt op til lange mindeværdige aftener på altanen med gode venner og familie.

Men det behøver ikke kun at være om sommeren, at belysningen kan pynte på altanen. Det er også et oplagt sted at vise sin julestemning frem for nabolaget. Derudover vælger mange også at sætte deres juletræ op på altanen, hvis ikke de har plads til at have det stående inde i lejligheden.

Der er mange ting, man kan gøre for at gøre sin altan mere indbydende, men disse er nogle af vores favoritløsninger.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.