Det er nemmere sagt end gjort at finde den rigtige lejlighed, da der helt sikkert er rigtigt mange ledige lejligheder i dit lokalområde. Det er en svær udfordring at finde den perfekte lejlighed, fordi der skal tages højde for en lang række faktorer. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er helt umuligt, da der findes lejligheder for enhver smag.

Budget – Hvor høj må huslejen være?

Du skal først og fremmest have gjort dig nogle overvejelser om, hvor meget din kommende lejlighed må koste om måneden – altså den månedlige husleje. Det er nemlig langt fra underordnet, om dit maksimale budget er 3000, 5000 eller 9000 kr. om måneden. Når du lægger et budget, skal du sørge for, at der også er penge til mad, vand og varme, el, tandlæge og meget mere.

Størrelse – Hvor stor skal lejligheden være?

Der findes både små, mellemstore og store lejligheder, som kan være tilegnet såvel enlige som par og familier. Du skal i den forbindelse tænke over, hvor meget plads du har brug for. Du kan stille krav til antal værelser og / eller antal kvadratmeter. Det vigtigste er, at du sørger for at være realistisk med udgangspunkt i dit budget.

Område – Hvor skal lejligheden ligge?

Ønsker du at finde en lejlighed, der ligger tæt på din studie, din arbejdsplads eller dine børns skole, så skal du tage højde for det i din søgen. Det er som regel dyrest at bosætte sig i en lejlighed, der har en central beliggenhed i en større by. Det kan også være, at du kommer frem, at udsigten er vigtig for dig – f.eks. udsigt til en sø eller et fredeligt naturområde.

Udlejer – Hvem er den ideelle udlejer?

Det er desværre ikke alle udlejere, der er lige troværdige, hvilket du måske allerede har erfaret. Du kan gøre dig selv en tjeneste ved at tænke over, hvem der er den ideelle udlejer. En god udlejer skal være nem at kontakte og skal reagere, hvis der opstår problemer af den ene eller anden slags. Du kan evt. bruge internettet til at læse anmeldelser af private udlejere og udlejningsselskaber.

Læs også: Indkøb af møbler: Sådan får du mest for pengene

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.