Spo1

Det er nemmere sagt end gjort at finde kvalificeret arbejdskraft i en tid, hvor der er rift om de dygtigste og mest ambitiøse kandidater.

Betyder ovenstående, at det er helt umuligt at finde kompetente medarbejdere i dag? Nej, der er heldigvis rig mulighed for at komme i kontakt med potentielle medarbejdere, som ønsker at gøre en forskel for dig og din virksomhed.

Denne artikel skal handle om rekruttering samt headhunting og er tilegnet dig, som driver en større eller mindre virksomhed, hvor der er brug for flere hænder.

Step 1 – Overvej om der er behov for en ny ansættelse

Før du går i gang med at søge velkvalificeret arbejdskraft, bør du overveje, om der er behov for at foretage en ny ansættelse. Det kan være fristende at ansætte en ny medarbejder, når der er ekstra travlt i virksomheden, men hvis der kun er travlt midlertidigt, bør man overveje, om det er hensigtsmæssigt at ansætte en ny mand (eller kvinde) i firmaet.

Outsourcing er et alternativ, du bør holde in mente, hvis du ikke er sikker på, at det er holdbart at ansætte en medarbejder.

Step 2 – Vær knivskarp på, hvad du søger

Såfremt du vil skabe de bedste forudsætninger for at finde den mest kvalificerede medarbejder, skal du være knivskarp på, hvad du søger. Det er ikke tilstrækkeligt blot at skilte med, at du søger en sælger, logistikchef, arkitekt, marketingchef, energikonsulent eller noget helt sjette.

Foruden at nævne jobstillingen skal du også beskrive, hvilke kompetencer den ideelle medarbejdere skal besidde, hvilke forventninger du har til medarbejderen, og hvad du kan tilbyde medarbejderen, herunder løn, sociale arrangementer, frokostordning e.l.

Step 3 – Få hjælp til at finde kvalificerede medarbejdere

Det tager ikke mange minutter at skrive og offentliggøre et jobtilbud på nettet, men hvis jobstillingen ikke bliver set af de rigtige mennesker, så kommer du ingen vegne. Det er netop derfor, at du skal overveje at få hjælp til at finde kvalificerede medarbejdere.

GML-HR A/S er et af de firmaer, som har specialiseret sig i tiltrækning af velkvalificerede medarbejdere inden for FMCG, retail, industri og energi. Driver du en FMCG-virksomhed, kan du få kompetent hjælp til at identificere, vurdere og rekruttere dygtige fagfolk.

Step 4 – Hold fast i de gode medarbejdere

Du har taget et vigtigt skridt på vejen mod at skabe en succesfuld virksomhed ved at ansætte de rigtige medarbejdere, men dit arbejde stopper ikke her. Der ligger nemlig også en stor udfordring i at holde fast i de gode medarbejdere. Det er alfa omega, at dine medarbejdere trives og føler sig værdsat, hvis de ikke skal blive fristet af jobtilbud fra konkurrerende virksomheder.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.