Soveværelset er et af de rum, vi opholder os mest i. Alligevel er det ofte et rum, som bliver meget nedprioriteret. Måske fordi det ikke bliver fremvist for gæster såsom stuen, som ofte er kreativt indrettet. Soveværelset er det sidste, du ser, inden du falder i søvn. Det er også det første, du ser, når du åbner øjnene om morgenen.

Derfor er det et meget vigtigt rum, som har stor indflydelse på din energi. Sover du i et behageligt rum med en behagelig atmosfære, vil det for mange kunne forbedre søvnen, og så er det er rart at stå op til pæne omgivelser om morgenen.

Samtidig er det et rum, som betyder meget for mange par, da det er her, man ligger sig til at sove ved siden af sin partner og måske har lidt kærestetid, hvor man kan lægge arbejde væk og se hinanden dybt i øjnene. Omgivelserne har rigtig meget at sige, når det gælder om at skabe romantik og hygge. Du kan skabe et rum, som indbyder til hygge og romantisk samvær.

Røde roser og rolige vægfarver

Tænk over hvilke farver du forbinder med romantik. Det behøver ikke at være en knaldrød væg, men til gengæld kan rolige, afdæmpede farver skabe en form for indre ro. For at peppe soveværelset lidt op, kan du sætte nogle farverige blomster i vinduet. Blomster forbindes af de fleste med glæde og/eller romantik. Den røde rose er et godt eksempel på en romantisk og smuk blomst.

Lysets påvirkning skaber atmosfære

Et element, som har enormt stor indflydelse er belysningen i soveværelset. Hvis du er ovre i det kolde, blålige lys, vil rummet komme til at fremstå klinisk og koldt. Går du derimod efter det varme lys, vil det give en mere afslappende atmosfære. Afdæmpede varme små lamper på natbordene giver lys, så du kan se noget, men samtidig bibeholder de den hyggelige stemning.

Det levende lys er helt klart også en vinder. Det levende lys giver rummet noget specielt – en form for rolige bevægelser og varme. Sæt eventuelt nogle små fyrfadslys rundt omkring i forskellige højder.

Giv sengen en opfriskning

Køb et pænt tæppe, som kan lægges over sengen samt nogle matchende puder. Det er lige lidt ekstra lækkert at komme ind i et soveværelse, hvor sengen er redt og ser blød og lækker ud. Du kan eventuelt også købe et vamset gulvtæppe, som kan ligge ved siden af sengen. Det er de små detaljer, der gør den store forskel, og det er altid lækkert med ny inspiration til boligen.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.