Spo1

Lean handler i al sin enkelthed om at skabe værdi for kunden, men hvordan fungerer det i praksis? Det skal du være bekendt med, hvis du vil gøre noget godt for din forretning.

Jim Womack og Daniel Jones er navnene på de to kloge herrer, som introducerede hele verden for dette begreb for mange år siden. I dag er der rigtig mange virksomhedsejere, som har taget den bagvedliggende tankegang til sig.

De fem principper

Lean (selve tankegangen) tager udgangspunkt i fem overordnede principper bestående af følgende:

  1. Skab værdi for din kunde
  2. Tænk i værdikæder
  3. Skab flow (fokus på de værdiskabende aktiviteter)
  4. Minimér gennemløbstiden
  5. Arbejd med løbende forbedringer (stræb efter det perfekte)

Det er ikke tilstrækkeligt blot at kende til de fem vigtige principper. Det er nemlig mindst lige så afgørende, at du forstår, hvordan du kan bruge principperne i praksis. De oplyste principper kan bruges af både virksomheder og offentlige instanser.

Lean går først og fremmest ud på at identificere, hvad der skaber værdi, og hvad der ikke skaber værdi for kunden. Du kan med den viden i baghovedet nemt fjerne de umiddelbare kilder til spild.

Investér i lean tavler til arbejdspladsen

Lean er blevet så udbredt et fænomen, at en række virksomheder har gjort en forretning ud af at designe og udvikle lean tavler til både større og mindre virksomheder. Ønsker du at minimere spild i din virksomhed, så kan du med fordel danne dig et overblik over udvalget af lean tavler til forretningsbrug. Investerer du i de smarte tavler, så kan du indføre lean tavlemøder på arbejdspladsen.

Der findes rigtig mange standardiserede tavler på det danske marked, men det er også muligt at få specialdesignet en lean tavle. Langt det meste kan lade sig gøre, så du har lov til at tænkt stort og kreativt. Vil du gerne have skræddersyet en tavle, som lever op til alle dine ønsker, så kan du indhente et uforpligtende tilbud på nettet.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.