Du er nok bekendt med, at mange brancher har ændret sig markant de sidste år, hvilket selvfølgelig i høj grad skyldes digitaliseringen. I dette indlæg vil vi mere specifikt kigge på forandring i lejeretten.

Det bliver bedre og nemmere

De størst bebyrdende problemer for lejere, set fra et økonomisk perspektiv, er oftest en for høj husleje, eller at man ikke får nok, eller måske slet ikke noget, af sit depositum tilbage. Her har det problemet ofte været, at man som lejer ikke ville løbe risikoen ved at få juridisk hjælp. Dette skyldes at juridisk hjælp ofte er dyrt, og skulle du tabe sagen, så ville du skulle betale omkostningerne uden at vinde nogen økonomisk besparelse. Her ville man altså som lejer stå med en endnu større økonomisk byrde.

Dog er der kommet en løsninger på dette problem. Et eksempel hertil er virksomheden DIGURA, som har gjort lejeretten nemmere. Det DIGURA hjælper med er, at de vurdere lejeretlige sager helt gratis. Herefter kan de også føre sagen for dig, og her betaler du som lejere kun, hvis du vinder sagen (her betaler man 20-25 % af det vundne beløb, alt efter om du er medlem eller ej). Dette fjerner altså risikoen for lejeren, som nu frit kan søge juridisk hjælp uden frygt for større økonomisk byrde.

Hvornår er en husleje for høj?

Ift ovenstående, så er det selvfølgelig relevant i første omgang at vide, om ens husleje overhovedet er for høj, men hvordan ved man egentlig det?

Her er svaret også nemt, og det kommer også fra DIGURA. De har lavet en side, hvor du kan få beregnet din husleje, en såkaldt tjek husleje side. Det er gratis, du udfylder blot din info og det beregnes for dig. Skulle din husleje være for høj, jamen, så er det jo bare at kontakte DIGURA, så finder de en løsning for dig.

Det er spændende at følge denne ændring i juridiske sider og se, hvordan det udvikler sig. Ydermere er udviklingen spændende at følge, for at se, om der kommer nye spillere på markedet og hvordan de eksisterende juridiske virksomheder forsøger at ændrer sig ift digitaliseringen. En ting er helt sikkert. Branchen er under forandring.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.