Spo1

Hvad gør man, hvis ens barn nægter at lave lektier, og man ikke er interesseret i at skabe en større konflikt? Det er et spørgsmål, som rigtig mange forældre har forsøgt og fortsat forsøger at finde svar på. Kunsten er ikke at tvinge barnet til noget, som han eller hun ikke har lyst til, men derimod at motivere barnet til at få overstået lektielæsningen.

Du kan få stor gavn af at læse denne artikel, uanset om du er forælder til et større eller mindre barn. Lad os gøre dig klogere på, hvor lidt der rent faktisk skal til.

Strukturer lektielæsningen

Det er ikke alle mennesker, der er lige strukturerede, men sandheden er, at de fleste af os drømmer om en mere struktureret hverdag. Det gælder for voksne, men det gælder i høj grad også for samfundets mindste, vores kære børn.

Selvom dit barn ikke har givet direkte udtryk for det, så kan du være sikker på, at barnet sætter pris på struktur og forudsigelighed i hverdagen. Lektielæsning kan med fordel implementeres i ugeplanerne, så både forældre og barn ved, hvornår der skal laves lektier. Derved kan man undgå en masse unødige diskussioner og kontroverser.

I kan eksempelvis aftale, at der skal læses lektier fra mandag til fredag i 40 minutter pr. dag. Det er i øvrigt vigtigt, at man tager hensyn til legeaftaler og fritidsaktiviteter, når man planlægger den kommende uge.

Jo mere struktur i hverdagen, desto bedre – for alle parter.

Vær til stede

Skal du motivere dit barn til at lave lektier, så er det altafgørende, at du er hundrede procent til stede i øjeblikket. Nærhed og entusiasme er de vigtigste nøgleord i denne sammenhæng.

Læg din smartphone, tablet og andre forstyrrende elementer fra dig, så barnet får en følelse af, at du er fokuseret og interesseret i at hjælpe ham eller hende. Laver du en masse andet, mens dit barn laver lektier, så kan du være næsten sikker på, at barnet hurtigt mister koncentrationen og får lyst til at skifte aktivitet.

Hyr en lektiehjælper

Føler du, at du har gjort alt for at motivere dit barn uden mærkbare resultater, så bør du benytte dig af tilbuddet om at hyre en lektiehjælper. I gamle dage var det kun velhavende familier, som havde råd til professionel lektiehjælp, men den tid er heldigvis forbi.

My Academy råder over et stort antal kvalificerede og dedikerede studiecoaches og lektiehjælpere, som brænder for at hjælpe børn og unge i hverdagen. Virksomheden har i en lang årrække tilbudt lektiehjælp og privatundervisning for elever og studerende i en bred aldersgruppe. Du skal blot besøge https://my-academy.dk, hvis du vil læse mere om mulighederne og priserne.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.