Det er næsten umuligt at tale om indeklima og sundhed uden at komme ind på varmepumper i løbet af samtalen, da varmepumper netop bidrager til et sundere indeklima.

I dag skal vi fokusere på to forskellige pumpetyper bestående af luft til vand og luft til luft pumper. I det kommende afsnit vil du kunne læse, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige pumpetyper, hvorefter du vil få nogle konkrete anbefalinger.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper er som regel mere effektive i drift end andre varmepumper. Denne pumpetype bruger normalt varmerør og / eller radiatorer til at varme boligen op.

Foruden den høje effektivitet er det også værd at nævne, at luft til vand varmepumper er meget lydsvage. Det faktiske støjniveau afhænger dog af den valgte varmepumpe samt alderen på dine varmerør og / eller radiatorer, men du vil som udgangspunkt ikke føle dig generet.

Denne type pumpe byder på en meget praktisk og varmebesparende evne – evnen til at opvarme brugsvand. Evnen gavner både pengepung og miljø. Varmepumperne fra denne kategori kan ikke blot bruges til opvarmning, men også til nedkøling.

Den største ulempe ved denne pumpetype er, at den er dyr i indkøb, og det kan være besværligt at montere pumpen i hjemmet. Du skal dog være opmærksom på, at varmepumpen meget vel vil kunne tjene sig selv hjem på sigt. Luft til vand varmepumper er ofte alle pengene værd.

Luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumper er først og fremmest populære grundet det overkommelige prisniveau. Den lave pris er en meget stor fordel, men der er også andre fordele ved denne pumpetype. Varmepumpens beskedne størrelse og simple opsætning er også nogle af de fordele, der bliver fremhævet af forbrugerne.

Skifter du fra opvarmning med gas- eller oliefyr til opvarmning med en luft til luft varmepumpe, så kan du potentielt set skære mange tusinde kroner af varmeregningen hvert år. Uanset om du bor i en større eller mindre bolig, kan du være sikker på, at din ideelle varmepumpe findes derude. Når du har købt den ønskede varmepumpe, skal du tage kontakt til en autoriseret installatør, som sørger for korrekt opsætning.

Luft til luft varmepumper er fantastiske, men der er dog nogle få ulemper ved pumpetypen. Denne type varmepumpe kan nemlig have et relativt højt støjniveau og desuden have svært ved at følge med på vinterdage med tocifrede minusgrader. Luft til luft varmepumper forhandles selvfølgelig på nettet til skarpe priser.

Anbefalelsesværdige brands og anbefaling af forhandler

Afslutningsvis vil vi gerne fortælle dig om, hvilke brands der er de bedste, når det kommer til varmepumper til hjemmet. Ud over at introducere dig for de udvalgte brands, vil vi gerne komme med en oprigtig anbefaling. Indeklima & EnergiXperten er den forhandler, vi vil anbefale dig at besøge.

Samsung varmepumpe

Samsung er et brand, som i den grad har fundet vej til forbrugernes hjerter. Den sydkoreanske virksomhed har i årevis udviklet og produceret elektroniske produkter til hjemmet, heraf varmepumper til det private hjem. Producentens varmepumper tilhører mellemprisklassen.

LG varmepumpe

LG’s varmepumper er efterhånden blevet monteret i mange tusinde danske hjem, og det er naturligvis ikke sket uden grund. Nordic Prestige 9 fra LG har klaret sig så godt i test, at varmepumpen er blevet kåret som testvinder. Det er blot med til at understrege, at producenten hører til blandt de dygtigste i branchen.

Mitsubishi varmepumpe

Mitsubishi står bag flere af de bedst sælgende varmepumper på det danske marked. Producenten leverer varmepumper i forskellige prisklasser – fra den helt lave prisklasse til den lidt mere eksklusive prisklasse. Dermed er der noget for enhver smag og økonomi.

Panasonic varmepumpe

Panasonic er den fjerde og sidste producent, vi vil fremhæve i denne omgang. Panasonic byder på nogle henrivende varmepumper til konkurrencedygtige priser. Det omfatter både luft til luft pumper og luft til vand pumper.

Indeklima & EnergiXperten

Indeklima & EnergiXperten har 25 års erfaring i rådgivning og installation af genvindingsanlæg og er ekstremt dygtige til energioptimering og energirenovering samt udbygning af bæredygtige systemer, hvor ventilationsanlæg og varmepumper ikke modvirker hinanden. De har både lave priser på varmepumper, ventilationsanlæg og kan installere det hele for dig til en skarp pris. Giv dem et kald på 92904444.

Besøg Indeklima & EnergiXperten, hvis du vil gøre en god handel.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.