Spo1

Altanen er en forrygende luksus at have som en del af sin bolig. Det kan skabe et afbræk i en ellers indelukket hverdag. På trods af det mildest talt svingende vejr vi oplever i Danmark, så kan altanen være et godt pusterum i hverdagen.

Den største udfordring ved en altan er, at der ofte er en meget begrænset mængde plads. Det medfører, at indretningen af altanen bliver endnu mere vigtig, så du kan få det optimale ud af din altan.

Benyt en bænk

Bænken kan være et yderst godt og praktisk alternativ til stole på en altan. En bænk optager nemlig væsentlig mindre plads.

Du kan med fordel placere bænken op ad muren eller et eventuelt hegn. Er du den kreative type, kan du selv banke en bænk sammen og male den i din yndlingsfarve.

Udnyt vejrforholdene i dit område

Det er vigtigt at gøre sig klart, i hvilken retning ens altan vender. Det har stor betydning for antallet af soltimer, som kan variere meget, afhængigt af om altanen vender mod nord, syd, øst eller vest. Hvis du er en ægte soldyrker, og din altan har de rette forhold, kan du placere en kombineret stol og liggestol på altanen.

Det er også vigtigt at gøre sig klart, i hvor høj grad din altan er udsat for vind. Det varierer meget fra sted til sted. Er din altan placeret i et vindblæst område, så kan du med fordel investere i et læsejl, som kan sikre, at du kan sidde i læ på din altan. Det vil også betyde, at du vil bruge din altan mere, da du kan sidde på den uden at fryse på grund af en kold vind.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.