Vi går ind i året 2021 ovenpå et turbulent 2020, hvor coronavirus lige pludselig gav danskerne masser af tid på hånden. Det resulterede i et kæmpe boom i renoveringer og gør-det-selv-projekter over hele landet. I forbindelse med dette er der mange, der har indset, at de simpelthen ikke har alt det nødvendige værktøj liggende.

Derfor har vi, i samarbejde med Homeday.dk, sammensat en liste over obligatorisk værktøj til handymanden i 2021. Listen kommer nedenfor, og forhåbentligt kan du finde noget, som du kan bruge og eventuelt sætte på ønskelisten for det kommende år.

Skruetrækkersæt med skralde

Har man udelukkende en almindelig skruetrækker, vil man hurtigt opleve den smerte, som det kan give i håndleddet og underarmen, hvis der skal skrues en masse. Derfor er en skruetrækker med skralde et uundværligt element i ethvert hjem.

Det er meget bedre for hånden, og køber man eksempelvis et sæt med 29 dele, får man adskillige topnøgler, bits og meget mere.

Eldreven stiksav

Hvis I har brugt det forgange år på noget som helst, der involverer savning i træ, har I sandsynligvis indset, at det aldrig bliver helt kønt, hvis man bruger en håndsav. Selvom man virkelig er forsigtig, kan man nærmest ikke få et lige snit. Det fører ikke bare til frustrationer, men også til en masse spildtræ.

Vores anbefaling er, at man investerer i en eldreven stiksav, da resultatet bare bliver meget pænere, ligesom man i øvrigt sparer en masse kræfter. Samtidig får man en fleksibilitet, som man eksempelvis ikke gør ved en rundsav eller en kapsavn, fordi stiksaven er mere manøvrerbar.

Afisoleringstang

Hvis man skal hænge lamper op, sætte ny ledning i en stikdåse eller andet, så er en afisoleringstang bare guld værd. Den gør det væsentligt nemmere og mindre frustrerende at afisolere ledningerne. Mens den ikke kan hjælpe med det pilleri, som det er, at få kopperet snoet sammen og sat ind i det rigtige hul i lampeudtaget, så sparer den dig til gengæld for arbejdet, der går forud med at afisolere ledningerne.

Polygriptang

Selvom man måske kan have svært ved at forestille sig, at noget så simpelt kan være fuldstændig essentielt, så er vi af den klare overbevisning, at man skal have en polygriptang i hjemmet. De er meget brugervenlige og kan bruges til alverdens ting.

Har man en skrue, hvor hovedet er gået i stykker? Så kan man med en polygriptang skrue den ud manuelt og erstatte den med en ny. Skal man have et dæksel løftet op? Så kan man gøre det med en polygriptang. Er der noget, der sidder for godt fast til, at man kan løsne det med hænderne? Du gættede det; så kan man gøre det med en polygriptang.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.