ANNONCE: Artiklen er en annonce

En god nattesøvn står højt på danskernes ønskeliste. Det er måske ikke så besynderligt, når en nyere undersøgelse netop viser, at halvdelen af danskerne sover mindre end anbefalet. Det er kritisk, når søvn har så stor betydning for ens helbred og velvære.

Her bringer vi en forsimplet opskrift på den gode og uforstyrrede søvn. Det er herfra op til dig at praktisere vores gode råd.

Overvej medicin som den sidste mulighed

Sover du ikke godt om natten, så tænker du måske, at du bare skal have fat i nogle sovepiller. Du kan muligvis få udskrevet recept på sovepiller eller anden beroligende medicin, men vi fraråder som udgangspunkt medicinsk behandling. Det er nemlig sjældent den bedste løsning på den lange bane.

Søvnproblemer kan skyldes mange ting, hvorfor der er forskel på, hvordan man vælger at gribe behandlingen an. Man bør under alle omstændigheder prøve forskellige ting, inden man prøver kræfter med sovepiller eller anden medicin. Der kan nemlig være mange bivirkninger ved denne type medicin.

Foretag et sengeskifte

Forstyrres din nattesøvn af tiltagende smerter i ryg og nakke, så kan det skyldes din sengs mangel på komfort. Du bør i den anledning foretage et sengeskifte. En ny seng kan være en større udskrivning, men det er trods alt en gunstig investering i dit helbred. Derfor bør du ikke nøjes – du skal gå efter den bedste seng.

Skal du have komfort og fleksibilitet for alle pengene, så skal du investere i en elevationsseng. Elevationssengen er både komfortabel og yderst let at betjene – enten med en fjernbetjening eller en app på telefonen. Du kan også overveje en kontinentalseng, hvis en elevationsseng bliver en anelse for kompliceret til dig.

Drik kun vand om aftenen

At drikke sodavand og kaffe inden sengetid er en ualmindelig dårlig vane. Foruden at skade dine tænder kan du grundet det høje koffeinindhold få meget svært ved at falde i søvn. Derfor bør du så vidt muligt kun drikke vand om aftenen efter kl. 19. Du bør endvidere undgå at indtage større måltider kort inden sengetid. En mave på overarbejde kan nemlig have en negativ indvirkning på din søvnkvalitet.

Sov med ørepropper

Forstyrres du af lyden af fuglefløjt, trafik og vejr om natten? Så bør du straks få bestilt et par ørepropper. Med ørepropper kan du nemlig nemt holde uønskede lyde ude. Dog lukker ørepropperne ikke lyden så meget ude, at du ikke kan høre, når din alarm ringer om morgenen. Der findes også sovemasker til lysfølsomme børn og voksne.

Der er tale om billige hjælpemidler – med en rigtig god effekt.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.