Ethvert hjem bør have en hyggekrog. Et sted, hvor du kan nyde en rolig stund med en god bog eller roligt musik. Et sådant hjørne kræver dog den rette indretning, hvis den fulde effekt skal opnås. Heldigvis er det ikke en særlig omfattende proces at indrette en lille hyggekrog.

Har du længe drømt om et sådant hjørne i stuen? Og har du endelig besluttet dig for at realisere denne drøm? I så fald får du herunder opskriften på det perfekte hyggehjørne.

En komfortabel siddeplads

Det vigtigste aspekt er en komfortabel siddeplads. I denne sammenhæng er det værd at undersøge udvalget af kurvestole. En traditionel lænestol kan godt klare jobbet, men emmer dog ikke af hygge i samme grad som en kurvestol med puder, lammeskind og plaider.

Pointen med et hyggehjørne er, at du kan trække dig tilbage, når du ønsker at slappe af. Derfor er det også noget, indretningen skal støtte op om. Hold det derfor simpelt og undgå distraktioner.

Spar ikke på de bløde tekstiler

De fleste kan erklære sig enige i, at tekstiler er med til at skabe hygge og varme i boligindretningen. Derfor er det ikke noget, du bør spare på, når du indretter dit hyggehjørne. Bløde og lækre puder og plaider er – med andre ord – et uundværligt aspekt i enhver hyggekrog.

Det er dog vigtigt at pointere, at alt bør gøres med måde. Dine kurvestole skal ikke fyldes til randen med puder. Du skal finde en fin balance mellem hyggelig stemning og god komfort. Der er ikke nogle egentlige regler i denne sammenhæng, hvorfor det afhænger af din egen personlige vurdering.

Rolig og afdæmpet belysning

Klinisk og kraftig belysning emmer ikke just af hygge. Find i stedet en rolig og afdæmpet belysning til hjørnet. Det kan være i form af levende lys eller en gammeldags glødepære. Hvilken løsning, der er at foretrække for dig, er op til dig og din eventuelle udkårne. Typisk er glødepæren dog det mest alsidige valg.

En sen vinteraften med ro i huset, te i koppen og afdæmpet belysning i hyggehjørnet; er der virkelig behov for mere? Egentlig ikke. Derfor kan det også kun gå for langsomt med at indrette en hyggekrog i din bolig. Det er hverken et dyrt, omfattende eller ret tidskrævende projekt.

Del dette indlæg

Der er lukket for nye kommentarer.